Welke hulpmiddelen zijn er nodig voor tuinieren?

Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'.

Welke hulpmiddelen zijn er nodig voor tuinieren?

Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'. Voor takkenscharen in aambeeldstijl bevelen onze redacteuren de Tabor Tools GG12 Anvil Lopper aan. Het kan takken met een diameter tot 2 inch snijden en is perfect voor droge of houtachtige groei.

Het lemmet van koolstofstaal blijft scherp, waardoor het snijden gemakkelijk is. Koop de Tabor GG12 Anvil Loppers op Amazon. Landschapsontwerper Genevieve Schmidt beveelt de Radius Garden 203 Pro ergonomische stalen graafvork aan. De roestvrijstalen, vierkante tanden zijn bestand tegen roest en de ergonomische handgreep heeft een antisliphandgreep.

Koop de Pro roestvrijstalen graafvork op Amazon. Uitvoerend directeur van de Coastal Maine Botanical Gardens William Cullina beveelt de King of Spades Model 38 Balling Spade aan. Het heeft een vrijwel onbreekbaar handvat gemaakt van legeringsbuizen en een warmtebehandeld mes met een scherpe rand. Koop de King of Spades ballenschop op Amazon.

Onze redactie beveelt de Gardenrite Adjustable Garden Leaf Rake aan. De harkkop zet uit van 7 tot 22 inch en wanneer deze in de ingeklapte positie wordt opgeslagen, neemt hij minder ruimte in beslag. Koop de Gardenrite Adjustable Rake op Amazon. Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan.

Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt. Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt. Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon. Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier.

Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon. Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon. Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan. Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen.

Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon. Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn. Noem ze wat je leuk vindt: snoeischaar, handsnoeischaar, snoeischaar, deze zijn essentieel om te hebben voor het snoeien van struiken, rozen, groenten, fruitbomen en meer. Voor allround gebruik geven we de voorkeur aan bypass-snoeischaren die zijn ontworpen voor het zagen van levend hout en voor soepele, zuivere sneden.

Snoeien kan heel repetitief zijn, dus kies voor een snoeischaar die comfortabel in uw handen past. Zorg er ook voor dat het mes scherp blijft. Een snoeischaar van hoge kwaliteit moet langer een scherpe rand behouden. Een kruiwagen of tuinkar helpt je veel te bereiken met minimale ritten en verplaatst gemakkelijk materiaal dat te zwaar is om over de tuin te dragen.

Gebruik het om compost, mulch, grond, grind, planten, gereedschap, tuinafval en nog veel meer te vervoeren. Een goede kruiwagen moet sterk en stevig zijn, terwijl hij ook goed uitgebalanceerd is, zodat je gemakkelijk een volle lading kunt rijden zonder dat hij kantelt. Een snoeizaag is ideaal voor die takken die te groot zijn voor snoeischaren of takkenscharen. Of je nu takken snijdt of wortels verwijdert, een snoeizaag is de uitdaging aan.

Deze zaag is ook handig om bij je te hebben tijdens het kamperen of wandelen. Een snoeizaag met groot bereik helpt je veilig bij die hogere takken te komen zonder een ladder te hoeven beklimmen. Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken.

Als je uitgeeft aan één stuk tuingereedschap op instapniveau, maak er dan dit voor - kies er een met een massief metalen mes en een stevig houten handvat. Of u nu verse producten oogst of bessenstruiken snijdt, u wilt uzelf uitrusten met een set stevige snoeischaren. Knip voor een schone snede op het knooppunt van de plant (waar de tak de stengel ontmoet in een Y-vorm). Zodra uw tuin volwassen is, kunt u investeren in een set takkenschaar die is ontworpen voor takken van 2 inch of breder.

Tuinharken hebben meestal een lange steel van hout met uniforme metalen tanden die steviger zijn dan bladharken die je zou gebruiken om maaisel en ander los materiaal op te ruimen. Hiermee kunt u eenvoudig gladde, vlakke grond creëren terwijl u ongewenst onkruid verwijdert. Als je taai, overwoekerd land cultiveert, overweeg dan om de hark te ruilen voor een tuinschoffel, een landschapsgereedschap met meer heft om je te helpen weerbarstige ruimtes te hakken en te verwijderen en onkruid te verwijderen. Als uw tuin overspoeld raakt met onkruid, overweeg dan handwieder om het verwijderen van onkruid te vergemakkelijken zonder te sproeien.

Deze handgereedschappen maken het gemakkelijker om de hele plant bij de wortel eruit te trekken, wat de sleutel is om te voorkomen dat ze terugkomen. U kunt ook een laag mulch rond uw planten plaatsen om opkomend onkruid te verstikken, of gooi ze er gewoon uit met uw vertrouwde troffel. Een troffel is gemakkelijk een van de meest gebruikte en belangrijke gereedschappen in je arsenaal. Het is in wezen een handschop die je zult gebruiken voor het verplaatsen van grond, graven, onkruid verwijderen, kunstmest mengen en nog veel meer.

Als je geen tuin hebt en alleen de ruimte hebt om in potten en plantenbakken te groeien, zijn een handtroffel en veegborstel voor het opruimen van rommel waarschijnlijk het enige tuingereedschap dat je nodig hebt. Om water te geven, kun je wegkomen met een plastic fles, waterkoker of kan, maar een kleine gieter is handig. Als je een goede tuin hebt met bloembedden, struiken en bomen, dan zijn een schop om te graven, heggenscharen om te trimmen en harken voor het verzamelen van bladeren en maaisel praktisch essentieel. GFDL, CC by SA 3,0 Niet geporteerd via Wikimedia Commons Je kunt wegkomen met het gebruik van een emmer, maar een gieter is beter voor het besproeien van bloembakken, potten, enz.

Je kunt het ook gebruiken voor het afspoelen van beton of tuinzitjes die je hebt schoongemaakt. Het kan ook worden gebruikt als draagbare waterbron voor het bijvullen van kleine handsproeiers. De capaciteit van een gieter is normaal gesproken 2 gallons of 9 liter. Een kleiner blikje met een gallon capaciteit of minder is erg handig en gemakkelijker op te tillen bij het besproeien van hangende manden of andere containers op een hoogte.

Gieters zijn gemaakt van kunststof of gegalvaniseerd staal. Plastic blikjes moeten uit de zon worden gehouden, omdat UV het plastic na verloop van tijd broos maakt. DonBanana, CC SA 3,0 niet geporteerd via Wikimedia Commons Dake, CC door SA 2,5 generiek via Wikimedia Commons U kunt ook een schop gebruiken voor het schoffelen van onkruid, hoewel het zwaarder zou zijn dan een schoffel, wat het juiste gereedschap is voor de klus. Een schop kan worden gebruikt voor het afkanten van bloembedden en voor het scheppen van kleine hoeveelheden materiaal.

Schoppen kunnen ook worden gebruikt om de wortels van kleine bomen te hakken voordat ze worden opgegraven. Je kunt een schop kopen met een lange of korte steel. Lange handgrepen hebben meer hefboomwerking en verder bereik, maar dit resulteert in een schop die iets zwaarder is dan een schop met een kort handvat. Het kan ook lastig zijn om te gebruiken in een besloten ruimte, zoals een klein glazen huis.

Het lemmet kan lang of kort zijn. Schoppen en andere gereedschappen zijn beschikbaar die zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit roest niet, maar kan duurder en zwaarder zijn. Als het vuil wordt geschud, geslagen of afgewassen van een tuingereedschap voordat het in een droge schuur of garage wordt opgeslagen, zou corrosie geen probleem moeten zijn.

Alupus, CC SA 3,0 Niet geporteerd via Wikimedia Commons Liz west, CC 2,0 generiek via Wikimedia Commons MarkushagenLocher, CC SA 3,0 niet geporteerd via Wikimedia Commons Deze zijn beschikbaar in een veelvoud aan vormen en maten, afhankelijk van de toepassing. Net als schoppen kunnen ze lang of kort worden gehanteerd, het lemmet kan gemaakt zijn van staal, roestvrij staal of aluminium (goed voor het scheppen van sneeuw omdat het blad licht is). Ook kan het blad puntig zijn, vaak een bouwersschop genoemd, waardoor het gemakkelijk is om in een stapel te graven, of plat zoals in het geval van een graanschop. Deze zijn als een stoffer en goed voor het opvegen van spullen in combinatie met een borstel of hark.

Er zijn twee soorten, een graafvork en een hefvork. Een graafvork kan handig zijn om in grond te graven die veel stenen, wortels, enz. Het zou moeilijk zijn om onder deze omstandigheden een schop te gebruiken. Een hefvork wordt gebruikt voor het hijsen van heggenmaaisel, lang gras, onkruid enz.

Voor het overbrengen van en naar een kruiwagen. Je kunt ook omvangrijk materiaal harken met een hefvork. Het is moeilijk om dit te doen met een hark). Rasbak, CC SA 3,0 niet geporteerd via Wikimedia Commons B, gliwa, CC SA 2,5 generiek via Wikimedia Commons Een sproeier van 1 gallon of 5 liter is nodig voor het behandelen van onkruid op gazons, rond bomen en op grindopritten.

Voor grotere oppervlakken kunt u ook een knapzaksproeier kopen die u op uw rug draagt. Deze hebben een capaciteit van 3 tot 4 gallons (15 tot 18 liter). Dvortygirl, CC SA 3,0 unported via Wikimedia Commons Een takkenschaar kan gemakkelijk takken snijden 1 inch (25mm) dik Horváth Dávid, CC 2,0 generiek via Wikimedia Commons Een zaag met een slanke, puntige neus komt in krappe ruimtes wanneer je ledematen van bomen snijdt en er is nog een groei in de weg. Ik hou van deze zaag van het merk Bahco, die een 21-inch mes heeft en is gemaakt door een bekende Zweedse fabrikant van handgereedschap.

Het heeft ook een comfortabele plastic handgreep zodat uw hand niet wegglijdt of vermoeid raakt wanneer u de zaag langere tijd gebruikt. Er is een kortere zaag beschikbaar die u ook kunt gebruiken als u gaat kamperen. Deze vouwt op, beschermt het mes en kan veilig worden gedragen in een rugzak. Het is een Gerber Freescape Camp Saw en heeft een standaard 12-mes.

Ruthanne Reid, CC 2,0 Generic, via Wikimedia Commons Browning031, afbeelding van het publieke domein via Wikimedia Commons. De hori-hori is het meest essentiële handgereedschap voor tuinieren dat je kunt kopen. Deze drie gereedschappen zijn je essentiële handgereedschap, maar als je wat extra geld hebt, wil je misschien springen voor een handweeder en een mooie tuinschaar. Ze zijn niet nodig, omdat een hori-hori en handsnoeischaar de plaats van deze gereedschappen kunnen innemen, maar er zijn situaties waarin u misschien een meer gespecialiseerd gereedschap wilt.

Als je een groot landschapsbed begint, zou een vierkante tuinschop je helpen schonere sneden te maken, maar voor de meeste nieuwkomers is een schuine schop het hulpmiddel voor de klus. Je kunt ook een schop gebruiken voor het schoffelen van onkruid, hoewel deze zwaarder zou zijn dan een schoffel, wat het juiste gereedschap is voor de klus. Met de langere handvatten kun je niet alleen dikkere takken snijden, ze laten je ook wat verder reiken zonder een opstapkruk of ladder nodig te hebben. U kunt het gebruiken als hulpmiddel voor het verplanten en planten van zaden, maar ook als een manier om uw wortelgewassen veilig te oogsten.

Dit is een gids voor beginnende tuiniers die wat basisinformatie geeft over het selecteren van gereedschappen voor de tuin en de tuin. Er is altijd groter en beter, maar het kopen van tools van de beste kwaliteit die uw budget mogelijk maakt en deze onderhouden, kan een lange weg helpen om het meeste uit uw investering te halen. Dit is waarschijnlijk het meest essentiële tuingereedschap voor het graven van gaten om bomen, struiken en grote bloemen te planten. Hoewel veel gereedschappen in je arsenaal je tuin kunnen helpen wieden, doen maar weinig gereedschappen het beter dan degene die speciaal is ontworpen om onkruid te trekken.

Of je nu bloemen of groenten kweekt, je allereerste tuin plant of je 20e (en zelfs als je een zelfvoorzienende homesteader bent), er zijn bepaalde tools die elke amateurtuinbouwer essentieel vindt. De truc is om gereedschappen te vermijden die maar één klus doen en te kiezen voor gereedschappen die de plaats kunnen innemen van twee of meer handgereedschappen. Wanneer je voor de eerste keer (of de tweede of derde keer) een tuin start, zullen de juiste gereedschappen een groot verschil maken. .

Leave Message

Required fields are marked *