Welke apparatuur heb je nodig voor een moestuin?

Om het leven in de tuin gemakkelijker te maken, is het essentieel om wat basisgereedschap tot je beschikking te hebben. Een schop van goede kwaliteit, hand- en tuinschoppen, een tuinvork, een tuinhark, een gazon- en bladhark, tuinschaar, een tuinmes en snoeischaar maken groentetuinieren allemaal gemakkelijker.

Welke apparatuur heb je nodig voor een moestuin?

Om het leven in de tuin gemakkelijker te maken, is het essentieel om wat basisgereedschap tot je beschikking te hebben. Een schop van goede kwaliteit, hand- en tuinschoppen, een tuinvork, een tuinhark, een gazon- en bladhark, tuinschaar, een tuinmes en snoeischaar maken groentetuinieren allemaal gemakkelijker. Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken.

Als je uitgeeft aan één stuk tuingereedschap op instapniveau, maak er dan dit voor - kies er een met een massief metalen mes en een stevig houten handvat. Of u nu verse producten oogst of bessenstruiken snijdt, u wilt uzelf uitrusten met een set stevige snoeischaren. Knip voor een schone snede op het knooppunt van de plant (waar de tak de stengel ontmoet in een Y-vorm). Zodra uw tuin volwassen is, kunt u investeren in een set takkenschaar die is ontworpen voor takken van 2 inch of breder.

Tuinharken hebben meestal een lange steel van hout met uniforme metalen tanden die steviger zijn dan bladharken die je zou gebruiken om maaisel en ander los materiaal op te ruimen. Hiermee kunt u eenvoudig gladde, vlakke grond creëren terwijl u ongewenst onkruid verwijdert. Als je taai, overwoekerd land cultiveert, overweeg dan om de hark te ruilen voor een tuinschoffel, een landschapsgereedschap met meer heft om je te helpen weerbarstige ruimtes te hakken en te verwijderen en onkruid te verwijderen. Een schop lijkt eenvoudig genoeg, maar je zult verrast zijn door hoeveel opties er in de winkel zijn.

Selecteer een schuine schop (met een driehoekige kop), waarmee u gaten kunt graven, grond kunt verplaatsen en planten kunt verplaatsen. Als je een groot landschapsbed begint, zou een vierkante tuinschop je helpen schonere sneden te maken, maar voor de meeste nieuwkomers is een schuine schop het hulpmiddel voor de klus. Als uw tuin overspoeld raakt met onkruid, overweeg dan handwieder om het verwijderen van onkruid te vergemakkelijken zonder te sproeien. Deze handgereedschappen maken het gemakkelijker om de hele plant bij de wortel eruit te trekken, wat de sleutel is om te voorkomen dat ze terugkomen.

U kunt ook een laag mulch rond uw planten plaatsen om opkomend onkruid te verstikken, of gooi ze er gewoon uit met uw vertrouwde troffel. Bodem is niet alleen vuil, het is een actief ecosysteem dat je planten van voedingsstoffen voorziet. Je moestuin heeft goede grond nodig om te gedijen, dus test je bodemkwaliteit voordat je gaat planten. Als er wijzigingen nodig zijn, beschikt uw plaatselijke tuincentrum over de nodige tuinbenodigdheden.

Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'. Voor takkenscharen in aambeeldstijl bevelen onze redacteuren de Tabor Tools GG12 Anvil Lopper aan. Het kan takken met een diameter tot 2 inch snijden en is perfect voor droge of houtachtige groei.

Het lemmet van koolstofstaal blijft scherp, waardoor het snijden gemakkelijk is. Koop de Tabor GG12 Anvil Loppers op Amazon. Landschapsontwerper Genevieve Schmidt beveelt de Radius Garden 203 Pro ergonomische stalen graafvork aan. De roestvrijstalen, vierkante tanden zijn bestand tegen roest en de ergonomische handgreep heeft een antisliphandgreep.

Koop de Pro roestvrijstalen graafvork op Amazon. Uitvoerend directeur van de Coastal Maine Botanical Gardens William Cullina beveelt de King of Spades Model 38 Balling Spade aan. Het heeft een vrijwel onbreekbaar handvat gemaakt van legeringsbuizen en een warmtebehandeld mes met een scherpe rand. Koop de King of Spades ballenschop op Amazon.

Onze redactie beveelt de Gardenrite Adjustable Garden Leaf Rake aan. De harkkop zet uit van 7 tot 22 inch en wanneer deze in de ingeklapte positie wordt opgeslagen, neemt hij minder ruimte in beslag. Koop de Gardenrite Adjustable Rake op Amazon. Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan.

Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt. Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt. Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon. Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier.

Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon. Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon. Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan. Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen.

Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon. Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn. Houd al uw apparatuur en gereedschappen klaar voordat u begint met het bewerken van de grond. Een schoffel, schop, tuinhark, troffel, meetstok en plantlijn zijn essentieel voor alle tuinen.

Een wielschoffel of handcultivator is praktisch een noodzaak voor grotere tuinen die intensief worden bebouwd. Een zaaimachine is ook wenselijk voor grotere tuinen. Gebruik de helmstok op moeilijk bereikbare plaatsen en voor het mengen van kunstmest of andere aanpassingen wanneer u uw moestuin voorbereidt op voorjaarsbeplanting. Inventarisatie vroeg van uw behoeften aan plantmaterialen, benodigdheden en apparatuur en bestel de artikelen die u nodig hebt of koop ze lokaal.

Het helpt me de filosofie achter The Creative Vegetable Gardener te introduceren en hoe ik tuinieren persoonlijk benader. Om de grond te bewerken en voor te bereiden om te planten en later onkruid uit je moestuin te verwijderen, heb je een schoffel nodig. Uw plaatselijke tuincentrum is gevuld met een breed scala aan hoogwaardige producten die zijn ontworpen voor groentetuinieren. Toen ik 10 jaar geleden werd ingehuurd om een moestuin installatiebedrijf te starten voor een non-profitorganisatie, ging ik naar de winkel voor huisverbetering met een korte lijst met gereedschappen en benodigdheden om te kopen.

Scherpe gereedschappen maken elk project zoveel gemakkelijker, dus zorg ervoor dat uw groentetuingereedschap klaar is voor de klus met deze tuingereedschapenslijper. De mand kan ook dienst doen als picknickmand, extra keukenopslag of om groenten in een wortelkelder te bewaren. Een geweldige gereedschapsset voor elke moestuinier, deze zesdelige gereedschapsset bevat een troffel, vijftands- en negentandhark, dubbele schoffel, cultivator en onkruidverdelger. Als je nieuw bent in de wereld van groentetuinieren, kan het vriendelijke team van Millcreek Gardens je bij elke stap helpen.

Perfect voor mensen met een moestuin in de achtertuin, deze compostbeker van 37 gallon heeft twee kamers en helpt je in slechts twee weken compost uit je keukenresten te halen. .

Leave Message

Required fields are marked *