Welk gereedschap gebruikt een tuinman?

Een tuinschoffel is essentieel voor het bewerken van uw grond, het afsnijden van uw gazon en talloze andere tuintaken. Dit veelzijdige tuingereedschap is er in verschillende soorten, maar een gewone Dutch- of Draw-schoffel voldoet aan de behoeften van de meeste.

Welk gereedschap gebruikt een tuinman?

Een tuinschoffel is essentieel voor het bewerken van uw grond, het afsnijden van uw gazon en talloze andere tuintaken. Dit veelzijdige tuingereedschap is er in verschillende soorten, maar een gewone Dutch- of Draw-schoffel voldoet aan de behoeften van de meeste. U zult het zeer nuttig vinden bij het voorbereiden van bedden voor planten en wieden. Of je nu tuit in containers, verhoogde bedden of direct in je tuin, een handtroffel is een must have tool.

Gebruik het om te graven, de aarde op te zetten of hardnekkige bladeren op te trekken. Een handtroffel is eigenlijk het eerste tuingereedschap dat ik kocht toen we begonnen met containertuinieren op de patio van ons appartement, dus het is een hulpmiddel dat ik vaak aanbeveel voor stadstuinders. Handtroffels zijn perfect voor het overbrengen van vuil in potten of het planten van zaailingen en bollen. Omdat ze gemakkelijk neer te zetten zijn en uit het oog verliezen terwijl je in de tuin werkt, zoek je naar handgereedschap met heldere handvatten die gemakkelijk te herkennen zijn in het vuil of groen.

Dit is een ander hulpmiddel dat nodig is, ongeacht hoe u tuiniert. Veel snij- en trimklussen kunnen worden afgehandeld met een goede snoeischaar. Ik vind ze essentieel voor het oogsten van kruiden, fruit en groenten. Ze maken nu zelfs tuinhandschoenen met touchscreen, die perfect zijn als je naar muziek of podcasts luistert op een smartphone terwijl je tuiniert.

Harken zijn onmisbare gereedschappen voor iedereen met een tuin. Hoewel bladharken voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, is een booghark geweldig om in de tuin te gebruiken. Een booghark kan ook worden gebruikt om bladeren te verwijderen of mulch te verspreiden. Het is ook perfect voor het egaliseren van grond of het opbreken van hard tuinvuil in het voorjaar.

Toen we voor het eerst overstapten van containertuinieren op een terras naar een gemeenschapstuin met verhoogd bed, dachten we dat we gewoon konden rondkomen met het handgereedschap dat we eerder hadden gebruikt. Toen de lente aanbrak en het tijd was om het vuil te bewerken en compost in te mengen, realiseerden we ons precies hoe moeilijk dat was met alleen handgereedschap. Een andere tuinman leende ons hun booghark om onze compost te verspreiden en nu hebben we die zelf in de tuin te gebruiken. Dit is een must-have voor werven, verhoogde bedden of zelfs gemeenschappelijke tuinpercelen.

Als u tuiniert in uw tuin of een verhoogd bed, zult u merken dat een graafschop een uiterst nuttig hulpmiddel is. Je kunt het niet alleen gebruiken om gaten te graven, het is ook geweldig om vuil van een kruiwagen naar je tuin te transporteren zonder de hele lading te hoeven dumpen. Hoewel u misschien al uw graafbehoeften hebt verzorgd door een handtroffel en een graafschop, vindt u misschien een tuinschop die buitengewoon nuttig is in uw tuinbed. Sommige mensen gebruiken een hori hori in plaats van een handtroffel, omdat je deze gemakkelijk kunt gebruiken om zaailingen te verplanten en gaten te graven om te planten.

Veel modellen hebben ook afmetingen gegraveerd in het lemmet, waardoor het gemakkelijk is om diepte te meten bij het planten van zaden. Kampeerders vinden ook een hori hori handig om in hard verpakt vuil te graven of rotsen onder je tent op te wrikken. Als je probeert het aantal tuingereedschap dat je bezit te minimaliseren, raad ik je aan om een goede snoeischaar en een snoeizaag te kopen en gewoon de takkenschaar over te slaan. Hoewel u misschien met uw handzaag voor de meeste snijbehoeften van uw takken moet zorgen, is het ontwerp van snoeizagen perfect voor het afsnijden van takken in krappe ruimtes, vooral bij het omgaan met kleine bomen en struiken.

Een schop is een van de meest essentiële tuingereedschap, omdat je het gebruikt om grond te graven en te verplaatsen tijdens het planten. Het heeft meestal een plat, rechthoekig lemmet waarmee je nauwkeurig kunt graven. De termen schop en schop worden vaak door elkaar gebruikt, maar een schop heeft meestal een gebogen mes dat het beste werkt voor het scheppen van grond, niet graven. Met een schop kun je gaten maken voor het planten van bomen, struiken en grote groepen vaste planten, en randen langs een tuinbed.

Het werkt ook goed voor het opgraven van planten die je verplant. Een schop is zelfs handig voor het opbreken van wortels, graszoden en onkruid, omdat de punt meestal puntig is. Kies voor een schop met glad metalen oppervlak zodat aarde en andere materialen er gemakkelijk vanaf glijden. Net als een schop of schoffel wordt een tuintroffel gebruikt voor het graven van kleine gaten en het verplaatsen van grond.

Het heeft een puntig lemmet in de vorm van een schep en langer dan het lemmet op een schop. Je kunt een troffel gebruiken om plantgaten te graven voor groenten, eenjarigen, vaste planten en andere kleine planten, maar door de geschepte vorm kun je de plant zelf ook uit de grond tillen om te verplanten. Een troffel werkt ook goed voor wieden, het mengen van grond- en grondwijzigingen en het cultiveren. Kies bij het kiezen van een troffel voor een gegoten of gesmede stijl, zodat deze bestand is tegen buigen als je rotsen in je grond tegenkomt.

Wanneer u grond moet losmaken, is een graafvork een handig hulpmiddel. Het heeft vier tanden die plat en dik zijn, dus het werkt buitengewoon goed om stevig verpakte grond af te breken waar een schop of schoffel niet doorheen kan komen. Het werkt zelfs goed in bestaande bedden omdat het geen wietzaden naar voren brengt of de grondlagen omdraait als je hem gewoon het bed in rijdt en wiebelt. Je kunt ook een graafvork gebruiken om grondaanpassingen te mengen of een klomp planten te verwijderen zonder er al te veel aarde mee naar buiten te brengen.

Kies voor een graafvork met zware tanden, zodat ze niet verbogen raken bij het werken in rotsachtige bodems. Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn. Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'.

Voor takkenscharen in aambeeldstijl bevelen onze redacteuren de Tabor Tools GG12 Anvil Lopper aan. Het kan takken met een diameter tot 2 inch snijden en is perfect voor droge of houtachtige groei. Het lemmet van koolstofstaal blijft scherp, waardoor het snijden gemakkelijk is. Koop de Tabor GG12 Anvil Loppers op Amazon.

Landschapsontwerper Genevieve Schmidt beveelt de Radius Garden 203 Pro ergonomische stalen graafvork aan. De roestvrijstalen, vierkante tanden zijn bestand tegen roest en de ergonomische handgreep heeft een antisliphandgreep. Koop de Pro roestvrijstalen graafvork op Amazon. Uitvoerend directeur van de Coastal Maine Botanical Gardens William Cullina beveelt de King of Spades Model 38 Balling Spade aan.

Het heeft een vrijwel onbreekbaar handvat gemaakt van legeringsbuizen en een warmtebehandeld mes met een scherpe rand. Koop de King of Spades ballenschop op Amazon. Onze redactie beveelt de Gardenrite Adjustable Garden Leaf Rake aan. De harkkop zet uit van 7 tot 22 inch en wanneer deze in de ingeklapte positie wordt opgeslagen, neemt hij minder ruimte in beslag.

Koop de Gardenrite Adjustable Rake op Amazon. Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan. Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt. Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt.

Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon. Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier. Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon. Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon.

Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan. Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen. Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon. Je hoeft geen enorme collectie te hebben, maar het hebben van het juiste tuingereedschap kan het verzorgen van je buitenruimte zoveel gemakkelijker maken.

Hier zijn 10 tools waar je moeilijk zonder kunt. Als het gaat om planten, is een handtroffel onmisbaar. Als je er een kiest, stel je dan voor dat je er hard onkruid mee opgraaft en vraag jezelf af of het aan de klus zou zijn. Zoals bij alle tuingereedschap, houd het schoon en bewaar het op een droge plaats om roesten te voorkomen.

Nog een klein maar essentieel tuingereedschap, een handvork, stelt u in staat om harde, klonterige grond te breken en kruimelige compost in te mengen om een consistentie te bereiken waarin uw planten wortels kunnen laten groeien. Als je serieus moet graven, duurt het de hele dag om een handtroffel te gebruiken. Pak een puntige graafschop met lange steel om het werk in een fractie van de tijd te doen. Dit is een tuingereedschap dat echt goed gemaakt en stoer moet zijn, omdat het handvat onder veel druk staat.

Een graafvork is gewoon een grotere versie met lange steel van de handvork, hoewel met rechte in plaats van schuine tanden. Gebruik het voor het losmaken van grond over grotere oppervlakken of om harde grond af te breken voordat u gaat graven. Harken hebben meer toepassingen dan je misschien denkt. Ze zijn niet alleen de beste manier om bladeren of twijgen van uw gazon te verwijderen, maar kunnen ook worden gebruikt voor het afbreken van grond en het egaliseren van bedden.

U kunt kiezen uit rechte harken of bladharken met langere, lichtere tanden. Snoeischaar is een van de tuingereedschappen die u het meest gebruikt. Wat je ook in de tuin doet, je zult waarschijnlijk planten tegenkomen die moeten worden bezuinigd. Een scherp paar van goede kwaliteit heeft een verbazingwekkende snijkracht en kan door stengels of takken tot ¾ inch hakken.

Probeer ze echter niet te dwingen iets dikker te snijden, anders kun je ze stomp maken of breken. Als je rozen hebt, gebruik dan een snoeischaar om dode bloemen af te snijden zodra de bloemen zijn uitgegeven. Dit staat bekend als 'deadheading' en stimuleert de hergroei van gezonde bloemen. Dit is een snoeischaar met lange steel die erg handig is om in bomen of heggen te reiken.

De messen zijn ook groter en sterker en kunnen dus dikkere takken tot 2 inch in diameter aan, afhankelijk van het model. Een tuintroffel wordt gebruikt voor het graven van kleine gaten en onkruid. Veel tuinders vinden dit handgereedschap enorm nuttig. Een troffel is gemakkelijk een van de meest gebruikte en belangrijke gereedschappen in je arsenaal.

Het is in wezen een handschop die je zult gebruiken voor het verplaatsen van grond, graven, onkruid verwijderen, kunstmest mengen en nog veel meer. Containertuinders doen het prima met een handvork, maar degenen met verhoogde bedden of traditionele tuinbedden kunnen vinden dat een hulpmiddel op ware grootte het beste werkt. Wanneer het water wordt ingeschakeld, lekken ze water door hun doorlatende materiaal en geven ze de tuin langzaam, gestaag en consequent water, wat zowel belangrijk is voor gezondere gewassen als het waterafval drastisch vermindert. Het lemmet is perfect om te wieden, gemakkelijk door ongewenste groei te hakken en het uit je tuinbedden te verwijderen.

Tuinschaar Tuinschaar of trimschaar hebben zeer dunne, superscherpe messen die worden gebruikt voor het ontlijmen (het verwijderen van dode bloemen), het knippen van kruiden en bloemstelen en het snoeien van delicate planten. Als je merkt dat gewone schoppen te zwaar zijn, zijn sommige ontwerpen gemaakt van lichtgewicht materialen, maar zijn ze nog steeds perfect om in tuinen te graven. Als tuinieren nieuw voor je is en de basis uitzoekt, zijn er veel tuingereedschap beschikbaar die je zou moeten overwegen toe te voegen aan je collectie. Maar als je een volledige tuin hebt geplant met rijen planten die je in de herfst hoopt te oogsten, heb je wat robuustere gereedschappen nodig om de klus te klaren.

Soaker Slang Het ideale type tuinslang, soakerslangen zijn lagedruk poreuze slangen die druppels water naar uw tuinbedden afvoeren. Of je nu een ervaren tuinman bent of net begint, een goede snoeischaar zal je zeker goed van pas komen. Ontworpen voor gebruik in krappe ruimtes, is het vierkante blad perfect voor het graven van gaten voor planten en struiken, vooral in gevestigde tuinen waar u bestaande planten niet wilt storen. De stevigste kruiwagens zijn gemaakt van één stuk zwaar staal voor zware lasten, maar zware plastic kruiwagens zijn een betere keuze voor hoveniers.

Tuinhark Een tuinhark of grondhark heeft metalen tanden en wordt gebruikt voor het gladstrijken van compost of voor het harken van het grondniveau om een prachtig kruimelig zaaibed te creëren. Tuinhandschoenen Je vindt handschoenen misschien niet essentieel, maar een goed paar handschoenen kan blaren en snijwonden helpen voorkomen en houdt je handen schoon. .

Leave Message

Required fields are marked *