Welke hulpmiddelen hebben beginnende tuiniers nodig?

Handsnoeischaar, ook wel snoeischaar genoemd, helpen regeren in planten die uit de hand lopen en het overnemen. Je kunt alles lezen over verschillende soorten handschoenen en waar je op moet letten in onze Koopgids voor tuinhandschoenen, maar voor de beginnende tuinman raden we de ademende bamboe handschoenen van Pine Tree Tools aan.

Welke hulpmiddelen hebben beginnende tuiniers nodig?

Handsnoeischaar, ook wel snoeischaar genoemd, helpen regeren in planten die uit de hand lopen en het overnemen. Je kunt alles lezen over verschillende soorten handschoenen en waar je op moet letten in onze Koopgids voor tuinhandschoenen, maar voor de beginnende tuinman raden we de ademende bamboe handschoenen van Pine Tree Tools aan. Ze zijn dun genoeg om zelfs het kleinste voorwerp op te pakken, maar ontworpen om ernstige slijtage tegen te gaan. Ze hebben geweldige grip en beschermen je handen tijdens het opruimen van boomtakken, het leggen van mulch of het graven van gaten voor planten.

Het is gemakkelijker om water op balkoncontainers te dragen en te richten met een goede gieter. Plastic opties zijn er in talloze maten en kleuren (en ze zijn licht van gewicht). We houden van de OXO Good Grips Outdoor Pour %26 Store Gieter vanwege het ergonomische ontwerp dat gieten gemakkelijk maakt. Het heeft ook een instelbaar mondstuk waarmee u de intensiteit van de stroom kunt veranderen en is gemaakt van zwaar plastic dat bestand is tegen zonnige dagen en intensief gebruik.

Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn. Wanneer graven iets groters vereist dan een troffel, maar kleiner dan een schop, is een tuinschop precies goed. Het wordt voornamelijk gebruikt bij het graven van gaten voor het planten van bomen, struiken of grote bloemen, en helpt ook bij het scheppen van grond, compost en organische mest uit een put, container of kruiwagen, evenals bij het afsnijden van een greppel of het afsnijden van dikke grasmat. Het kan ook helpen bij het afhakken van kleine boomwortels, dus zorg ervoor dat je ze altijd scherp houdt.

Bekijk Fiskars 46-inch roestbestendige tuinschop. Er zijn ook kleinere randschoppen die geweldig zijn voor bloembedwerk. Een sproeier van 1 gallon of 5 liter is nodig voor het behandelen van onkruid op gazons, rond bomen en op grindopritten. Voor grotere oppervlakken kunt u ook een knapzaksproeier kopen die u op uw rug draagt.

Deze hebben een capaciteit van 3 tot 4 gallons (15 tot 18 liter). Een takkenschaar kan gemakkelijk takken van 25 mm dik snijden Een zaag met een slanke, puntige neus komt in strakkere ruimtes wanneer je ledematen van bomen snijdt en er zit nog een groei in de weg. Ik hou van deze zaag van het merk Bahco, die een 21-inch mes heeft en is gemaakt door een bekende Zweedse fabrikant van handgereedschap. Het heeft ook een comfortabele plastic handgreep zodat uw hand niet wegglijdt of vermoeid raakt wanneer u de zaag langere tijd gebruikt.

Er is een kortere zaag beschikbaar die u ook kunt gebruiken als u gaat kamperen. Deze vouwt op, beschermt het mes en kan veilig worden gedragen in een rugzak. Het is een Gerber Freescape Camp Saw en heeft een standaard 12-mes. Browning031, afbeelding van het publieke domein via Wikimedia Commons.

LOVEDAY Seed Starter Tray Plant Kit 2-Pack Elke container met drainagegaten kan worden gebruikt om zaden te starten, maar speciaal ontworpen zaadstartpotten en trays bieden optimale omstandigheden en stellen je in staat om veel zaden in een kleine ruimte te starten. De Loveday Seed Starter Tray Plant Kit wordt geleverd met lekvrije trays, zodat je zonder rommel water kunt geven en een koepel vocht en vocht vasthoudt tijdens de kiemperiode. Murphy zegt dat een goede vuistregel is dat wanneer er twee echte bladeren zijn, je zaailingen klaar zijn om buiten naar het tuinbed te worden verplaatst. Acurite roestvrijstalen bodemthermometer Beginnende tuinders geven zichzelf vaak de schuld als hun zaden niet opkomen.

Maar in hun opwinding om te beginnen met planten, vergeten ze vaak de bodemtemperatuur te controleren. Zelfs als de lucht warm is, kan de grond nog steeds te koud zijn, waardoor zaden niet kunnen ontkiemen. Een eenvoudige, goedkope bodemthermometer, zoals deze roestvrijstalen versie van Acurite, zal het lukken. Je wilt meten op een diepte van minstens vijf centimeter, zegt Morris, en's nachts en overdag metingen doen.

Verschillende planten geven de voorkeur aan verschillende temperaturen (tomaten minimaal 50 graden, sla minimaal 35 graden). Gratis zaadcatalogi, zoals die van Johnny's Selected Seeds, hebben een kiemgids die optimale bodemtemperaturen geeft voor verschillende zaden. De hori-hori is het meest essentiële handgereedschap voor tuinieren dat je kunt kopen. Deze drie gereedschappen zijn je essentiële handgereedschap, maar als je wat extra geld hebt, wil je misschien springen voor een handweeder en een mooie tuinschaar.

Ze zijn niet nodig, omdat een hori-hori en handsnoeischaar de plaats van deze gereedschappen kunnen innemen, maar er zijn situaties waarin u misschien een meer gespecialiseerd gereedschap wilt. Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken. Als je uitgeeft aan één stuk tuingereedschap op instapniveau, maak er dan dit voor - kies er een met een massief metalen mes en een stevig houten handvat.

Of u nu verse producten oogst of bessenstruiken snijdt, u wilt uzelf uitrusten met een set stevige snoeischaren. Knip voor een schone snede op het knooppunt van de plant (waar de tak de stengel ontmoet in een Y-vorm). Zodra uw tuin volwassen is, kunt u investeren in een set takkenschaar die is ontworpen voor takken van 2 inch of breder. Tuinharken hebben meestal een lange steel van hout met uniforme metalen tanden die steviger zijn dan bladharken die je zou gebruiken om maaisel en ander los materiaal op te ruimen.

Hiermee kunt u eenvoudig gladde, vlakke grond creëren terwijl u ongewenst onkruid verwijdert. Als je taai, overwoekerd land cultiveert, overweeg dan om de hark te ruilen voor een tuinschoffel, een landschapsgereedschap met meer heft om je te helpen weerbarstige ruimtes te hakken en te verwijderen en onkruid te verwijderen. Een schop lijkt eenvoudig genoeg, maar je zult verrast zijn door hoeveel opties er in de winkel zijn. Selecteer een schuine schop (met een driehoekige kop), waarmee u gaten kunt graven, grond kunt verplaatsen en planten kunt verplaatsen.

Als je een groot landschapsbed begint, zou een vierkante tuinschop je helpen schonere sneden te maken, maar voor de meeste nieuwkomers is een schuine schop het hulpmiddel voor de klus. Als uw tuin overspoeld raakt met onkruid, overweeg dan handwieder om het verwijderen van onkruid te vergemakkelijken zonder te sproeien. Deze handgereedschappen maken het gemakkelijker om de hele plant bij de wortel eruit te trekken, wat de sleutel is om te voorkomen dat ze terugkomen. U kunt ook een laag mulch rond uw planten plaatsen om opkomend onkruid te verstikken, of gooi ze er gewoon uit met uw vertrouwde troffel.

Er zijn zoveel schoppen en ruimtes in verschillende uitvoeringen en maten beschikbaar, maar een mooie ronde kopschop geeft je de meeste waar voor je geld en zorgt voor de meeste graaftaken. Snoeischaren zijn het beste hulpmiddel van twee werelden voor tuinders. Je kunt ze gemakkelijk gebruiken om delicate planten zoals kruiden te snoeien of te oogsten, maar ook om lichte takken te snijden of te trimmen. Gebruik het om bladeren te verwijderen of mulch te verspreiden.

Een goede cultivator is ook geweldig voor het opbreken van vuil, het draaien van de grond en het mengen van compost. Ze zijn ook fantastisch voor het uitgraven van onkruid, vooral bij het werken op kleine plaatsen tussen planten. Hoewel je groter gereedschap nodig hebt voor een groot stuk tuin, is een handcultivator perfect voor bloemen- en tuinbedden, en werkt hij geweldig in een containertuin. Bij grotere ruimtes is een booghark een goed hulpmiddel.

Gebruik het om grond of compost te verspreiden, bladeren uit een tuinbed te verwijderen of zelfs om grond te breken en om te draaien. Wanneer je voor het eerst begint, kun je misschien wegkomen met het gebruik van je booghark voor veel taken waarvoor meestal een spading fork nodig is. Voor ander tuinwerk kan een booghark ook worden gebruikt om bladeren of gemaaid gras op uw gazon te verzamelen, waardoor u het geld bespaart van het kopen van een tuinhark. Ze zijn ook geweldig voor het verspreiden van mulch.

Hydratatie is essentieel, ongeacht wat voor soort planten je kweekt. Een tuinslang maakt het gemakkelijk om uw gazon, bloembedden, moestuinen en containertuinen buiten water te geven. Zoek naar een slang die stevig en lang genoeg is om van je kraan naar alle hoeken van je tuin te reiken. Het is handig om de grond te krabben om klein onkruid te verwijderen en de grond op te ruwen, zowel in de tuin als in een container.

Als je onlangs bent gebeten door de tuinbug, moet je waarschijnlijk investeren in een paar tools om je groene reis goed van start te laten gaan. Met die belangrijke tips in gedachten en deze essentiële tuingereedschap, kan elke beginner goed op weg zijn naar succes in de tuin. Aan de andere kant wordt de term schop veel meer gebruikt als een catch-all dan de term schop, en kan meestal een grote verscheidenheid aan graafgereedschappen betekenen. In plaats van meer hulpmiddelen om de grond te bewerken of voor uw planten te zorgen, moet u een paar items overwegen om voor uzelf te zorgen.

En afgezien van het leren van de basis en jezelf uitrusten met een paar essentiële tuingereedschap, hoeft tuinieren voor beginners echt niet ingewikkelder te zijn dan dat. De stevigste kruiwagens zijn gemaakt van één stuk zwaar staal voor zware lasten, maar zware plastic kruiwagens zijn een betere keuze voor hoveniers. Zelfs beginnende tuinders hebben een hark nodig om bladeren en ander buitenvuil op te ruimen en een slang of draagbare sproeier voor het besproeien van gras en aanplant. Een kruiwagen is waarschijnlijk het duurste stuk tuingereedschap dat je zult kopen, maar het is een redder in nood voor als je zware zakken potgrond en mulch naar hun bedden of kas moet dragen.

De Dramm 17006 ColorStorm rubberen tuinslang is dikker dan elke andere rubberen slang op de markt en wordt geleverd met crush-proof fittingen, zodat u nooit hoeft te benadrukken dat u de auto er per ongeluk overheen rijdt. Als je puur containertuinieren bent, is een gieter voldoende - zoek naar een lichtgewicht die je nog steeds kunt dragen als je vol bent. Een slijpsteen, die ook te vinden is bij uw plaatselijke ijzerhandel, of online zoals deze hier, is het perfecte hulpmiddel voor het slijpen van snoeischaren. Helaas is tuinieren niet zo eenvoudig als wat zaden in de grond doen en de natuur zijn gang laten gaan.

.

Leave Message

Required fields are marked *