Wat hebben tuinders voor het eerst nodig?

Dat wil zeggen, tenzij je een put hebt. De tuin van je buurman zal beter zijn dan die van jou.

Wat hebben tuinders voor het eerst nodig?

Dat wil zeggen, tenzij je een put hebt. De tuin van je buurman zal beter zijn dan die van jou. Overweeg om te beginnen met zaailingen in plaats van zaden. Je eerste tuin is niet degene die 100% van het voedsel gaat produceren om je gezin de winter door te krijgen, maar het kan een geweldige leerervaring zijn waarbij je de vaardigheden opdoet om dat uiteindelijk ergens in de toekomst te kunnen doen.

Maak je eigen dromen waar met deze 10 eenvoudig te volgen tips. Het verkeerd inschatten van zonlicht is een veelvoorkomende valkuil wanneer je voor het eerst leert tuinieren. Let op hoe zonlicht door uw tuin speelt voordat u een plek voor uw tuin kiest. De meeste eetbare planten, waaronder veel groenten, kruiden en fruit, hebben minstens 6 uur zon nodig om te gedijen.

Als u uw winterhardheidszone kent, kunt u de beste planten kiezen. Simpel gezegd, het beschrijft de koudste plek waar een plant kan groeien. Hoe hoger het zonenummer, hoe warmer het klimaat. Dus als een plant winterhard is tot zone 4 en je tuiniert in zone 5, zal die plant overleven in je tuin.

Als je je echter in zone 3 bevindt, is het te koud om die specifieke plant te laten groeien. Als antwoord op 10 TIPS VOOR HET STARTEN VAN EEN TUIN door Julio (niet geverifieerd). Dus je verlangt al zo lang naar je eigen stukje buitentuinruimte, maar nu je het hebt, ben je verbijsterd door de gedachte wat je ermee moet doen. Maak je geen zorgen, voordat je je nieuwe tuinhandschoenen aantrekt, bekijk onze typische lijst met 12 dingen die elke nieuwe tuinman moet weten en hoe je ze moet aanpakken voordat je begint.

Zoals alle planten hebben groenten de zon nodig om de fotosynthese op gang te brengen. De snelst groeiende groenten hebben volle zon nodig De snelst groeiende groenten hebben de volle zon nodig, minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag zonder verstopping van bomen, struiken of hekken. Daarom heb je niet veel succes als je zonminnende groenten plant in schaduwrijke ruimtes. Als uw tuin halfschaduw biedt, plant dan groenten en kruiden die die omstandigheden verdragen, zoals sla, boerenkool, snijbiet, spinazie, bieslook, koriander, peterselie en tijm.

Wortelgroenten zoals wortelen, radijs en bieten kunnen ook werken als uw site minstens 4 uur direct zonlicht per dag krijgt. Of als je een zonnig terras hebt, schakel dan over op containertuinieren. Op die manier kun je zonminnende groenten en kruiden zoals tomaten, komkommers, bonen, basilicum, dille en rozemarijn plaatsen, waar ze het goed doen. Plaats planten enkele vijl in rijen van minstens 18 inch uit elkaar, zodat je er gemakkelijk tussen kunt lopen.

Deze aanpak is het meest logisch voor grote moestuinen, omdat rijen het gemakkelijker maken om mechanische apparatuur, zoals frezen, te gebruiken om onkruid te bestrijden. Het nadeel is dat ruimte die is gereserveerd voor wandelpaden het aantal groenten dat je kunt planten vermindert. Verhoog de productiviteit van uw tuin met intensief bijsnijden, wat betekent dat u twee of drie planten dicht bij elkaar plaatst in een bed van ongeveer 4 voet breed (ook bekend als een brede rij). Zaden worden gezaaid of transplantaties worden zo geplaatst dat hun bladeren nauwelijks raken als ze volwassen zijn.

Deze aanpak, die bijna elke vierkante centimeter van de voorbereide grond gebruikt, werkt goed voor de meeste soorten groenten, met uitzondering van groenten die wijnstokken zoals komkommers. Het nadeel van deze methode is dat je met de hand moet wieden omdat de planten zo dicht bij elkaar groeien. Iedereen kan groene vingers ontwikkelen, zolang ze maar wat tijd, geduld en elleboogvet willen investeren. Plaats je tuin in een deel van je tuin waar je hem regelmatig zult zien (uit het zicht, uit het hoofd geldt zeker voor tuinieren).

Verzamel referentiemateriaal, zoals zaadcatalogi of tuintijdschriften, en schrijf een lijst op met al je favoriete groenten. De combinatie van deze drie soorten, en in welke specifieke verhoudingen, bepaalt de textuur van uw tuingrond. Als je het gevoel hebt dat tuinieren zeer stressvol voor je zal zijn, of als je van plan bent een te grote tuin te planten die moeilijk te onderhouden is, is tuinieren misschien niet de moeite waard. Bij het vullen van je tuin of terras met planten, potten en hangmanden is het goed om plantensoorten te kennen.

Meer ervaren tuiniers bestellen vaak online om aan te vullen wat beschikbaar is bij lokale tuincentra, waarbij ze de tijd nemen om cultivars uit te kiezen die de specifieke kenmerken hebben waarin ze geïnteresseerd zijn. Gelukkig is de tuinwereld de afgelopen jaren behoorlijk veranderd en zijn tuingemeenschappen gebruikelijker. Naarmate de lente en de zomer vorderen, moet uw tuin worden wieden, bewaterd en onderhouden - dit alles kost tijd en energie. Je hebt inmiddels geraden dat tuinieren duur kan zijn, dus doe je planten het milieu en je portemonnee een plezier en investeer in een goede waterkont (zolang je maar een regenpijp hebt).

Dus als je plannen hebt voor een van de meerjarige gewassen zoals deze, maak dan plannen om ze in je tuin te krijgen. Als je een succesvolle tuinman wilt worden, moet je er het lange spel in zitten, omdat ze tijd en handmatige inspanning vergen om volwassen te worden en je zult altijd iets vinden dat ook moet worden verzorgd. Zorg ervoor dat u de groeitijden op het zaadpakket controleert om te zien hoe lang het duurt voordat de groente volwassen is en leer vervolgens het gemiddelde aantal groeidagen voor uw gebied. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen of een goede plek nodig hebt om dit allemaal op te nemen, kan mijn Gardening and Preservation Journal een uitstekende bron zijn.

Het kweken van je eigen tuin kan heerlijk zijn om te doen, zelfs als je een paar onkruid hebt om te trekken. Probeer uit de buurt te blijven van bomen en struiken die zouden concurreren met uw tuinplanten om water, licht en voedingsstoffen. .

Leave Message

Required fields are marked *