Welk gereedschap heeft elke tuinman nodig?

Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn. Een schop met lange steel en een plat mes met rechte randen is goed voor het graven van gaten met rechte zijkanten, het snijden van wortels, het verwijderen van planten en onkruid en het maken van randen.

Welk gereedschap heeft elke tuinman nodig?

Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn. Een schop met lange steel en een plat mes met rechte randen is goed voor het graven van gaten met rechte zijkanten, het snijden van wortels, het verwijderen van planten en onkruid en het maken van randen. Noem ze wat je leuk vindt: snoeischaar, handsnoeischaar, snoeischaar, deze zijn essentieel om te hebben voor het snoeien van struiken, rozen, groenten, fruitbomen en meer. Voor allround gebruik geven we de voorkeur aan bypass-snoeischaren die zijn ontworpen voor het zagen van levend hout en voor soepele, zuivere sneden.

Snoeien kan heel repetitief zijn, dus kies voor een snoeischaar die comfortabel in uw handen past. Zorg er ook voor dat het mes scherp blijft. Een snoeischaar van hoge kwaliteit moet langer een scherpe rand behouden. Een kruiwagen of tuinkar helpt je veel te bereiken met minimale ritten en verplaatst gemakkelijk materiaal dat te zwaar is om over de tuin te dragen.

Gebruik het om compost, mulch, grond, grind, planten, gereedschap, tuinafval en nog veel meer te vervoeren. Een goede kruiwagen moet sterk en stevig zijn, terwijl hij ook goed uitgebalanceerd is, zodat je gemakkelijk een volle lading kunt rijden zonder dat hij kantelt. Een snoeizaag is ideaal voor die takken die te groot zijn voor snoeischaren of takkenscharen. Of je nu takken snijdt of wortels verwijdert, een snoeizaag is de uitdaging aan.

Deze zaag is ook handig om bij je te hebben tijdens het kamperen of wandelen. Een snoeizaag met groot bereik helpt je veilig bij die hogere takken te komen zonder een ladder te hoeven beklimmen. Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'.

Voor takkenscharen in aambeeldstijl bevelen onze redacteuren de Tabor Tools GG12 Anvil Lopper aan. Het kan takken met een diameter tot 2 inch snijden en is perfect voor droge of houtachtige groei. . Koop de Tabor GG12 Anvil Loppers op Amazon.

Landschapsontwerper Genevieve Schmidt beveelt de Radius Garden 203 Pro ergonomische stalen graafvork aan. De roestvrijstalen, vierkante tanden zijn bestand tegen roest en de ergonomische handgreep heeft een antisliphandgreep. Koop de Pro roestvrijstalen graafvork op Amazon. Uitvoerend directeur van de Coastal Maine Botanical Gardens William Cullina beveelt de King of Spades Model 38 Balling Spade aan.

Het heeft een vrijwel onbreekbaar handvat gemaakt van legeringsbuizen en een warmtebehandeld mes met een scherpe rand. Koop de King of Spades ballenschop op Amazon. Onze redactie beveelt de Gardenrite Adjustable Garden Leaf Rake aan. De harkkop zet uit van 7 tot 22 inch en wanneer deze in de ingeklapte positie wordt opgeslagen, neemt hij minder ruimte in beslag.

Koop de Gardenrite Adjustable Rake op Amazon. Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan. Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt. Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt.

Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon. Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier. Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon. Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon.

Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan. Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen. Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon. Een kruiwagen is een van de handigste tuingereedschap voor het verplaatsen van materialen zoals grond, mest, compost en zelfs zaailingen om van de ene plek naar de andere te planten.

Je kunt het zelfs gebruiken om kleinere gereedschappen zoals je troffel, schaar, schoffel, schop en schop mee te nemen tijdens het uitvoeren van je werk. Probeer een kruiwagen te kiezen met knobbelige luchtbanden in plaats van een niet-lekke band, omdat de knobbelige luchtbanden meer grip hebben op losse grond en beter zijn voor het navigeren op ruw terrein. Een langere handgreep zorgt ook voor een goede hefboomwerking, waardoor het gemakkelijker wordt om zwaardere materialen met de kruiwagen te verplaatsen. Een schop wordt voornamelijk gebruikt voor het graven en afbreken van grond.

Het bestaat meestal uit een rechthoekig lemmet met een scherpe rand en een lange steel. Het lemmet heeft meestal rust voor de voeten waar je op kunt stappen om de schop de grond in te drijven. Vaak verwarren mensen een schop met een schop. Hoewel ze er allebei hetzelfde uitzien, heeft een schop een breder gebogen mes voor het verplaatsen van losse materialen, terwijl een schop een geslepen, plattere rand heeft om door grond te graven.

Beide kunnen echter door elkaar worden gebruikt voor het opgraven van kleine greppels, het graven van gaten en zelfs voor het ontwortelen en verplanten van kleine bomen. Een vorkschoffel heeft graafbladen in een rechte hoek ten opzichte van het handvat. In de volksmond ook wel de rechtshoekige vork Azada genoemd, het heeft een drieledige vork. Zo geeft de vorkschoffel betere ondersteuning om harde grond sneller en met minder inspanning af te breken.

Een tuinschoffel is het hulpmiddel om uw tuin af te snijden, uw grond te koesteren, te bewerken en zelfs klein onkruid uit de grond te verwijderen. Het is ook een erg handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken voor planten en wieden. Dit is een ander type tuinschoffel met een lange steel. Het staat ook bekend als de looped schoffel, en het is erg handig voor het cultiveren van losse grond, het wieden en zelfs beluchten van de grond.

Door de lange steel kun je vanuit dezelfde positie snel een heel verhoogd bed graven. Bovendien maakt de draaibare actiekop het mogelijk om op de duw- en trekslag te snijden terwijl hij zichzelf slijpt terwijl deze beweegt. Dit wordt ook wel een gevleugeld bloemenhandgemeen genoemd. Het is een schoffel in klassieke stijl, zeer efficiënt voor het verwijderen van onkruid uit het grondbed.

Net als elke andere schoffel werkt hij het beste wanneer beide gevleugelde randen scherp zijn en klaar voor gebruik. Hoewel het, eenmaal de eerste keer geslepen, zichzelf bij elk gebruik zal slijpen. Wieden is een van de meest vervelende taken bij het onderhouden van een tuin, maar het gebruik van deze Japanse driehoeksschoffel voor tuinaanleg maakt het misschien veel gemakkelijker voor u. Dit tuingereedschap ziet eruit en werkt als een grote schaar om twijgen en dikke takken met een diameter van 2 inch of minder te snoeien.

Het heeft een lange steel met een voorkant die eruitziet als een snavel die al het snijwerk doet. Je hoeft geen enorme collectie te hebben, maar het hebben van het juiste tuingereedschap kan het verzorgen van je buitenruimte zoveel gemakkelijker maken. Hier zijn 10 tools waar je moeilijk zonder kunt. Als het gaat om planten, is een handtroffel onmisbaar.

Als je er een kiest, stel je dan voor dat je er hard onkruid mee opgraaft en vraag jezelf af of het aan de klus zou zijn. Zoals bij alle tuingereedschap, houd het schoon en bewaar het op een droge plaats om roesten te voorkomen. Nog een klein maar essentieel tuingereedschap, een handvork, stelt u in staat om harde, klonterige grond te breken en kruimelige compost in te mengen om een consistentie te bereiken waarin uw planten wortels kunnen laten groeien. Als je serieus moet graven, duurt het de hele dag om een handtroffel te gebruiken.

Pak een puntige graafschop met lange steel om het werk in een fractie van de tijd te doen. Dit is een tuingereedschap dat echt goed gemaakt en stoer moet zijn, omdat het handvat onder veel druk staat. Een graafvork is gewoon een grotere versie met lange steel van de handvork, hoewel met rechte in plaats van schuine tanden. Gebruik het voor het losmaken van grond over grotere oppervlakken of om harde grond af te breken voordat u gaat graven.

Harken hebben meer toepassingen dan je misschien denkt. Ze zijn niet alleen de beste manier om bladeren of twijgen van uw gazon te verwijderen, maar kunnen ook worden gebruikt voor het afbreken van grond en het egaliseren van bedden. U kunt kiezen uit rechte harken of bladharken met langere, lichtere tanden. Snoeischaar is een van de tuingereedschappen die u het meest gebruikt.

Wat je ook in de tuin doet, je zult waarschijnlijk planten tegenkomen die moeten worden bezuinigd. Een scherp paar van goede kwaliteit heeft een verbazingwekkende snijkracht en kan door stengels of takken tot ¾ inch hakken. Probeer ze echter niet te dwingen iets dikker te snijden, anders kun je ze stomp maken of breken. Als je rozen hebt, gebruik dan een snoeischaar om dode bloemen af te snijden zodra de bloemen zijn uitgegeven.

Dit staat bekend als 'deadheading' en stimuleert de hergroei van gezonde bloemen. Dit is een snoeischaar met lange steel die erg handig is om in bomen of heggen te reiken. De messen zijn ook groter en sterker en kunnen dus dikkere takken tot 2 inch in diameter aan, afhankelijk van het model. Elke tuinman zou een paar handschoenen met nitrilcoating moeten hebben.

Nitril biedt uitstekende behendigheid (je kunt zelfs zaden oppakken) en gebreide ruggen om de handen koel te houden, plus ze zijn wasbaar in de machine. Nitrillen zijn echter niet warm genoeg voor tuinieren bij koud weer, dus misschien wilt u ook investeren in een stevig paar gevoerde waterdichte werkhandschoenen. Scherpe snoeischaren zijn nodig voor klusjes zoals het knippen van stengels en het oogsten van groenten. Het is een hulpmiddel waar je keer op keer naar reikt.

Veel tuinders dragen ze zelfs aan hun riem om ze bij de hand te houden. Investeer in snoeischaren van hoge kwaliteit die een leven lang meeg. Een aanwijzing dat u kwaliteit koopt, is dat er vervangende onderdelen beschikbaar zijn. Snoeischaar -Waarschijnlijk het meest gebruikte gereedschap in het arsenaal van de tuinman.

Geef het geld uit om een goed paar te kopen en je hebt een levenslange tool. Sommige mensen houden van „tub trugs”. Deze flexibele draagbakken zijn handig voor het verzamelen van onkruid voor verwijdering, het oogsten van groenten, het verplaatsen van grond en meer. Dit product van Gardener's Supply Company meet iets meer dan 17 inch breed en 13 inch lang.

Het bevat 39 liter, of ongeveer 11 gallons. Zoek een Tubtrug met een capaciteit van 11 gallon van Gardener's Supply Company. Kies uit blauw, groen, oranje, roze, paars en rood. Een handcultivator heeft drie tot vijf tanden, of tanden, die gebogen zijn als een klauw.

Een handcultivator kan gemaakt zijn van materialen zoals aluminium, koolstofstaal, glasvezel, plastic, roestvrij staal en hout. Naast handkweekmachines zijn er ook twee werktuigen beschikbaar, met aan de ene kant een cultivator en aan de andere kant een schoffelblad. De Lifetime Cultivator van de Gardener, verkrijgbaar bij Gardener's Supply Store, is gemaakt van koolstofrijk Zweeds staal. De tang van vier inch strekt zich uit tot in het hardhouten handvat gemaakt van Europees as.

Dit robuuste product is 11 inch lang, met een klauw van drie inch en heeft een gat in het handvat voor eenvoudige opslag. Het wordt geleverd met een levenslange garantie voor gemoedsrust. Een gereedschap dat vergelijkbaar is met de cultivator is de handvork. In plaats van smalle gebogen tanden te hebben, heeft het brede rechte tanden.

Dit product is 10 inch lang vanaf de punt van de tanden tot het uiteinde van het handvat en de kop is twee en een halve centimeter breed. Als iemand die meer dan één paar schoenen in de tuin heeft geruïneerd, raad ik ten zeerste niet alleen een speciaal paar aan, maar ook een paar dat speciaal voor de klus is gemaakt. Straatschoenen gemaakt van niet-wasbare materialen kunnen in de problemen komen, in de vorm van ziekteverwekkers uit de tuin. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden geruïneerd door gras-, modder- en pollenvlekken.

Schoeisel dat alleen in de tuin wordt gedragen en na elke tuinsessie wordt schoongemaakt, volgens de instructies van de fabrikant, heeft minder kans op ziekten. Je kunt meer te weten komen over deze tuinschoenen in onze review. Spring naar onze verzameling tuinschoenen voor nog meer eersteklas producten. Een tuinhark is anders dan een bladhark.

Het heeft een stevige rechthoekige kop tanden, in plaats van een flexibele waaiervormige kop. Het boegtype tuinhark heeft een gebogen metalen steun die het hoofd met het handvat verbindt, wat stevigheid toevoegt. Dit, plus close-set tanden, maakt het geschikt voor het verspreiden van zwaarder materiaal, zoals padgrind. Hier is een commerciële kwaliteit, lange steel, boogvormige tuinhark met een lichtgewicht en duurzame drievoudige handgreep van versterkt glasvezel.

Bully Tools 12-gauge, 16-inch boeghark De kop heeft 16 tanden gemaakt van duurzaam 10-gauge staal, met een gelaste ferrule (het deel waarin het handvat past) die langs het handvat is verlengd, om meer sterkte en weerstand tegen breken toe te voegen. Totale afmetingen zijn 58 bij 16,25 bij 3,5 inch. De fabrikant biedt een beperkte levenslange garantie. Vind de Bully Tools 12-gauge, 16-inch booghark van Bully Tools via Amazon.

Ik dacht altijd dat tuinhandschoenen een luxe waren, totdat huiduitslag en blaren me deden beseffen dat handbescherming belangrijk is. En hoewel je misschien in de verleiding komt om een oud paar winterhandschoenen of rubberen keukenhandschoenen te gebruiken, raad ik het af, omdat ze niet vastgrijpen, ademen, wassen of meegaan als een goed paar handschoenen die speciaal zijn gemaakt voor gebruik in de tuin. In tegenstelling tot de floppy katoenen handschoenen waarmee ik ben opgegroeid, is dit waterbestendige product gemaakt van rekbaar lycra en nylon met UV-bescherming. Siliconen handgrepen zorgen voor een veilige grip.

De handschoenen meten elk een royale 3,5 bij 10,5 inch, om zowel polsen als handen te beschermen. Vind nu tuinhandschoenen voor tweede huid van Terrain. Ze zijn verkrijgbaar in middelgroot formaat. Kies uit olijfgroen, blauw of chartreuse.

Voor af en toe zware klusjes, zoals het graven van nieuwe bedden, het snoeien van bomen en het weggooien van doornige takken, zijn een paar dikke leren handschoenen in gauntlet-stijl die de handen en onderarmen bedekken de beste keuze. MacGregor gebruikt in zijn moestuin? Degene waar Peter Rabbit uit werd verjaagd? Dat is een schoffel. Een schoffel in traditionele stijl heeft een plat mes met een scherpe onderrand die naar beneden wijst. De gebruiker buigt iets naar voren, strekt de schoffel uit en brengt hem naar beneden om in de grond te bijten en sleept hem vervolgens naar hen toe.

De Rogue Hoe heeft een stevig ashandvat van 60 inch. Het belangrijkste kenmerk is de kop en ferrule uit één stuk (het deel waar de handgreep in past) voor uitzonderlijke breukbestendigheid. Je kunt de Rogue Hoe die verkrijgbaar is bij Rogue vinden via Amazon. Dit product heeft een totale lengte van 13 inch en een mes dat anderhalve centimeter breed is.

Het is verkrijgbaar in verschillende lengtes van drie tot 100 voet. Een voorbeeld van uitstekende snoeischaren, de in Zwitserland gemaakte Felco F-2 is verkrijgbaar bij Amazon. Felco F-2 snoeischaar is voorzien van stalen messen en gesmede aluminium handgrepen bedekt met rood rubber voor zacht, lichtgewicht comfort. Meer informatie over de Felco F-2 vindt u in onze review.

Deze bloemenschop met lange steel meet 54,5 bij 6,75 bij 4,5 inch. Het heeft een handvat van glasvezel en een driehoekige stalen kop van 14 gauge. Er is ook een 27-inch D-grip-versie beschikbaar. Vind nu de Guard Rhino 6 × 6 Tarp van Guard Rhino via Amazon.

Kies uit afmetingen van zes bij zes voet, zes bij acht voet, negen bij negen voet, negen bij 12 voet, of negen bij 15 voet. Schaar? Geen snoeischaar of tondeuse of iets professioneler voor iemand die zichzelf een tuinman noemt? Ze zijn gemakkelijk genoeg te vervangen dat ik me geen zorgen maak dat ik mijn schaar's nachts buiten laat staan, zoals ik doe met mijn duurdere snoeischaar. Ze zijn ook goedkoop genoeg om te kopen dat ik een paar paar rond de tuin kan stoppen, speciaal voor tuintaken. Op een gegeven moment wordt het met de hand trekken van onkruid oud.

Daarom is een stevige wieder een tuingereedschap waar je niet op moet beknibbelen, en degene die ik leuk vind heeft een V-vormige inkeping aan het uiteinde om echt een goede grip te krijgen op ongewenste planten. Dit type wieder wordt soms een „paardenbloemgraver” of „paardenbloemwieder” genoemd, maar voordat je ze allemaal uit de tuin verbannen, zijn hier een paar redenen waarom je wat paardebloemen in de buurt moet houden (vooral in het vroege voorjaar). Net als het hierboven genoemde tuintouw, zijn klittenband-tuinbanden handig om planten gestapeld, ondersteund en gebundeld te houden. Doe een paar druppels 3-IN-ONE multifunctionele olie in de draaivoegen van uw snoeischaar en kruidsnips om ze soepel te laten bewegen.

Of veeg een beetje olie over de messen van je hori hori mes en heggenschaar met een doek om sap te verwijderen en roest op te lossen. Lees meer over het onderhoud van uw tuingereedschap met 3-IN-ÉÉN multifunctionele olie in mijn vorige post. Bovendien is deze tool zo ontworpen dat je hem in een staande positie kunt gebruiken terwijl je minimale druk uitoefent op de onderrug en knieën. Zonder de juiste gereedschappen en apparatuur tot uw beschikking, zal het uitvoeren van zelfs de meest eenvoudige taken in de tuin erg moeilijk en tijdrovend blijken te zijn.

Je kunt niet altijd op de regen rekenen, en afhankelijk van de grootte van je tuin of het aantal planten dat je nodig hebt om water te geven, is een gieter misschien niet praktisch. Veel mensen zeggen dat een tuintroffel een essentieel tuingereedschap is, maar mijn persoonlijke go-to is een grondschep. Ik bewaar altijd een fles 3-IN-ONE multifunctionele olie in mijn tuingereedschapskist omdat deze onmisbaar is voor algemeen gereedschapsonderhoud. Als je denkt dat je tuinman al de troffel heeft waar ze van houden, is het toevoegen van een transplantator aan de mix een geweldige manier om hun tuingereedschap af te ronden.

Zonder het gras te bederven en in de grasmat te graven, stelt het ontwerp van dit gereedschap u in staat soepel over de grond te scheren. Als je een tuin met bloembedden onderhoudt (en misschien ook een groentetuin), zul je merken dat je lijst met tuingereedschap nooit eindigt. Hori Hori mes- deze favoriet van tuinders is geweldig voor licht graven, wieden, planten en nog veel meer. Het is een geweldig hulpmiddel om bij de hand te hebben, en iedereen die zijn eigen landschapsarchitectuur onderhoudt, zal je bedanken voor zo'n doordacht en nuttig geschenk.

Of u nu net begint, onderhoudt of problemen oplost, u vindt hier advies en antwoorden voor al uw tuinbehoeften. Terwijl sommigen je zouden vertellen dat er een magische lijst met tuingereedschap is die elke tuinman zou moeten hebben, is het simpele feit dat tuinen en tuinders er in alle soorten, maten en behoeften zijn. Vul uw schuur in met een selectie tuinbenodigdheden en gereedschappen die helpen het werk uit het tuinieren te halen. Of je nu een ervaren tuinman bent of net begint, een goede snoeischaar zal je zeker goed van pas komen.

.

Leave Message

Required fields are marked *