Hoe start je een huistuin voor beginners?

Het starten van een tuin is net als onroerend goed, het draait allemaal om locatie. Zoals alle planten hebben groenten de zon nodig om de fotosynthese op gang te brengen.

Hoe start je een huistuin voor beginners?

Het starten van een tuin is net als onroerend goed, het draait allemaal om locatie. Zoals alle planten hebben groenten de zon nodig om de fotosynthese op gang te brengen. De snelst groeiende groenten hebben volle zon nodig De snelst groeiende groenten hebben de volle zon nodig, minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag zonder verstopping van bomen, struiken of hekken. Daarom heb je niet veel succes als je zonminnende groenten plant in schaduwrijke ruimtes.

Als uw tuin halfschaduw biedt, plant dan groenten en kruiden die die omstandigheden verdragen, zoals sla, boerenkool, snijbiet, spinazie, bieslook, koriander, peterselie en tijm. Wortelgroenten zoals wortelen, radijs en bieten kunnen ook werken als uw site minstens 4 uur direct zonlicht per dag krijgt. Of als je een zonnig terras hebt, schakel dan over op containertuinieren. Op die manier kun je zonminnende groenten en kruiden zoals tomaten, komkommers, bonen, basilicum, dille en rozemarijn plaatsen, waar ze het goed doen.

Plaats planten enkele vijl in rijen van minstens 18 inch uit elkaar, zodat je er gemakkelijk tussen kunt lopen. Deze aanpak is het meest logisch voor grote moestuinen, omdat rijen het gemakkelijker maken om mechanische apparatuur, zoals frezen, te gebruiken om onkruid te bestrijden. Het nadeel is dat ruimte die is gereserveerd voor wandelpaden het aantal groenten dat je kunt planten vermindert. Verhoog de productiviteit van uw tuin met intensief bijsnijden, wat betekent dat u twee of drie planten dicht bij elkaar plaatst in een bed van ongeveer 4 voet breed (ook bekend als een brede rij).

Zaden worden gezaaid of transplantaties worden zo geplaatst dat hun bladeren nauwelijks raken als ze volwassen zijn. Deze aanpak, die bijna elke vierkante centimeter van de voorbereide grond gebruikt, werkt goed voor de meeste soorten groenten, met uitzondering van groenten die wijnstokken zoals komkommers. Het nadeel van deze methode is dat je met de hand moet wieden omdat de planten zo dicht bij elkaar groeien. Een moestuin starten? Droom groot, maar begin klein en breid uit naarmate je ervaring opdoet.

Verhoogde bedden maken efficiënt gebruik van de ruimte en houden het onderhoud tot een minimum beperkt. Ik raad aan om een platte schop te gebruiken (de mijne heeft een korte, D-vormige handgreep die het werk gemakkelijker maakt) om de zode in stroken te snijden die slechts iets breder zijn dan het mes van de schop. Begin rond de buitenkant van de tuin en werk je een weg naar het midden en snijd het in reepjes. Je hoeft niet diep te kappen; misschien ongeveer 3 inch.

Verdeel een centimeter compost over de grond nadat je de graszoden hebt verwijderd. Het kan compost zijn die je zelf hebt gemaakt, als je al een bak hebt. Het kan bladcompost zijn gemaakt van verzamelde bladeren die veel gemeenten in de VS, S. Geef gratis weg (bel je lokale gemeente en vraag of ze dit doen - je zult misschien verrast zijn).

Of het kan compost zijn die u per zak of met de vrachtwagenlading koopt bij uw plaatselijke kwekerij of landschapsbedrijf. Heck, je kunt zelfs compost in zakken online kopen. Ik hou van Wholly Cow, Coast of Maine Bumper Crop, Blue Ribbon of Wiggle Worm wormgietstukken. Ja, ik weet dat dit een controversiële stap is, vooral voor ervaren tuinders die hebben besloten de grond niet langer te draaien om de vernietiging van bodemmicroben en ander bodemleven te voorkomen.

Wanneer je echter een nieuwe moestuin begint op een eerder doorweekt gebied en je snel moet groeien, is dit een stap die je wilt nemen. Zodengebieden worden verdicht en het draaien van de grond bij het installeren van een nieuwe moestuin maakt deze snel los en werkt de compost dichter bij de wortelzone van uw toekomstige planten. Wanneer groenten intensief worden geplant, verduisteren en koelen ze de grond eronder af en hebben ze minder water nodig, minder wieden, minder mulchen met andere woorden, minder sleur voor de tuinman. Ik begon mijn plant in huis en sommige beginnen te bloeien en het is nog steeds koel aan de buitenkant, wat moet ik ermee doen, moet ik ze gewoon meer bloemen laten krijgen op de plant, ze planten ze als het warmer wordt.

Maar als je hier bent omdat je wilt weten hoe je snel een moestuin kunt beginnen, is dat een essentiële stap. Dat komt omdat de aantekeningen die je maakt gebaseerd zijn op je eigen persoonlijke ervaring en observaties, en zullen weerspiegelen wat het beste voor je werkt in de unieke omstandigheden van je eigen tuin. De combinatie van deze drie soorten, en in welke specifieke verhoudingen, bepaalt de textuur van uw tuingrond. Als je al de hoeveelheid voedsel produceert die je wilt in je bestaande rijtuin, dan kun je door over te schakelen op verhoogde bedden of open bedden de tuin daadwerkelijk verkleinen.

Mensen willen weten waar hun eten vandaan komt, maar als je je tuin niet goed begint, wordt het een kortstondige oefening, geplaagd door onkruid, te veel werk en teleurstellende resultaten. Maar moestuinen die efficiënt gebruik maken van de kweekruimte zijn veel gemakkelijker te verzorgen, of je het nu hebt over een paar containers op het terras of een perceel van 50 bij 100 voet in de achtertuin. Je kunt ze gebruiken om kale plekken in andere delen van je gazon in te vullen, een composthoop te starten of ze zelfs als laag te gebruiken om een nieuw lasagne-tuinbed te starten om volgend seizoen te planten. Voor nieuwe voedseltuinders, die graag willen leren hoe ze snel een nieuwe moestuin kunnen starten, is het belangrijk om een methode te vinden die binnen een beperkt budget blijft, minimale vaardigheden vereist en je snel laat groeien.

Net zoals het tekenen van een tuinplan elk jaar je helpt te onthouden waar dingen groeiden, kan het maken van aantekeningen je helpen voorkomen dat je dezelfde fouten opnieuw maakt, of ervoor zorgen dat je goede resultaten in de komende jaren kunnen worden gereproduceerd. .

Leave Message

Required fields are marked *