Wat zijn de 5 meest voorkomende tuingereedschap?

Geweldige tuinders hebben altijd een beetje vuil onder hun vingernagels, maar ze weten ook het belang van sterke tuinhandschoenen om ze te redden van blaren, eelt, doornen en krassen. Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn.

Wat zijn de 5 meest voorkomende tuingereedschap?

Geweldige tuinders hebben altijd een beetje vuil onder hun vingernagels, maar ze weten ook het belang van sterke tuinhandschoenen om ze te redden van blaren, eelt, doornen en krassen. Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn. Eugene is een fervent tuinman en is al meer dan 40 jaar gepassioneerd over het kweken van dingen. Als je geen tuin hebt en alleen de ruimte hebt om in potten en plantenbakken te groeien, zijn een handtroffel en veegborstel voor het opruimen van rommel waarschijnlijk het enige tuingereedschap dat je nodig hebt.

Om water te geven, kun je wegkomen met een plastic fles, waterkoker of kan, maar een kleine gieter is handig. Als je een goede tuin hebt met bloembedden, struiken en bomen, dan zijn een schop om te graven, heggenscharen om te trimmen en harken voor het verzamelen van bladeren en maaisel praktisch essentieel. GFDL, CC by SA 3,0 Niet geporteerd via Wikimedia Commons Je kunt wegkomen met het gebruik van een emmer, maar een gieter is beter voor het besproeien van bloembakken, potten, enz. Je kunt het ook gebruiken voor het afspoelen van beton of tuinzitjes die je hebt schoongemaakt.

Het kan ook worden gebruikt als draagbare waterbron voor het bijvullen van kleine handsproeiers. De capaciteit van een gieter is normaal gesproken 2 gallons of 9 liter. Een kleiner blikje met een gallon capaciteit of minder is erg handig en gemakkelijker op te tillen bij het besproeien van hangende manden of andere containers op een hoogte. Gieters zijn gemaakt van kunststof of gegalvaniseerd staal.

Plastic blikjes moeten uit de zon worden gehouden, omdat UV het plastic na verloop van tijd broos maakt. DonBanana, CC SA 3,0 niet geporteerd via Wikimedia Commons Dake, CC door SA 2,5 generiek via Wikimedia Commons U kunt ook een schop gebruiken voor het schoffelen van onkruid, hoewel het zwaarder zou zijn dan een schoffel, wat het juiste gereedschap is voor de klus. Een schop kan worden gebruikt voor het afkanten van bloembedden en voor het scheppen van kleine hoeveelheden materiaal. Schoppen kunnen ook worden gebruikt om de wortels van kleine bomen te hakken voordat ze worden opgegraven.

Je kunt een schop kopen met een lange of korte steel. Lange handgrepen hebben meer hefboomwerking en verder bereik, maar dit resulteert in een schop die iets zwaarder is dan een schop met een kort handvat. Het kan ook lastig zijn om te gebruiken in een besloten ruimte, zoals een klein glazen huis. Het lemmet kan lang of kort zijn.

Schoppen en andere gereedschappen zijn beschikbaar die zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit roest niet, maar kan duurder en zwaarder zijn. Als het vuil wordt geschud, geslagen of afgewassen van een tuingereedschap voordat het in een droge schuur of garage wordt opgeslagen, zou corrosie geen probleem moeten zijn. Alupus, CC SA 3,0 Niet geporteerd via Wikimedia Commons Liz west, CC 2,0 generiek via Wikimedia Commons MarkushagenLocher, CC SA 3,0 niet geporteerd via Wikimedia Commons Deze zijn beschikbaar in een veelvoud aan vormen en maten, afhankelijk van de toepassing.

Net als schoppen kunnen ze lang of kort worden gehanteerd, het lemmet kan gemaakt zijn van staal, roestvrij staal of aluminium (goed voor het scheppen van sneeuw omdat het blad licht is). Ook kan het blad puntig zijn, vaak een bouwersschop genoemd, waardoor het gemakkelijk is om in een stapel te graven, of plat zoals in het geval van een graanschop. Deze zijn als een stoffer en goed voor het opvegen van spullen in combinatie met een borstel of hark. Er zijn twee soorten, een graafvork en een hefvork.

Een graafvork kan handig zijn om in grond te graven die veel stenen, wortels, enz. Het zou moeilijk zijn om onder deze omstandigheden een schop te gebruiken. Een hefvork wordt gebruikt voor het hijsen van heggenmaaisel, lang gras, onkruid enz. Voor het overbrengen van en naar een kruiwagen.

Je kunt ook omvangrijk materiaal harken met een hefvork. Het is moeilijk om dit te doen met een hark). Rasbak, CC SA 3,0 niet geporteerd via Wikimedia Commons B, gliwa, CC SA 2,5 generiek via Wikimedia Commons Een sproeier van 1 gallon of 5 liter is nodig voor het behandelen van onkruid op gazons, rond bomen en op grindopritten. Voor grotere oppervlakken kunt u ook een knapzaksproeier kopen die u op uw rug draagt.

Deze hebben een capaciteit van 3 tot 4 gallons (15 tot 18 liter). Dvortygirl, CC SA 3,0 unported via Wikimedia Commons Een takkenschaar kan gemakkelijk takken snijden 1 inch (25mm) dik Horváth Dávid, CC 2,0 generiek via Wikimedia Commons Een zaag met een slanke, puntige neus komt in krappe ruimtes wanneer je ledematen van bomen snijdt en er is nog een groei in de weg. Ik hou van deze zaag van het merk Bahco, die een 21-inch mes heeft en is gemaakt door een bekende Zweedse fabrikant van handgereedschap. Het heeft ook een comfortabele plastic handgreep zodat uw hand niet wegglijdt of vermoeid raakt wanneer u de zaag langere tijd gebruikt.

Er is een kortere zaag beschikbaar die u ook kunt gebruiken als u gaat kamperen. Deze vouwt op, beschermt het mes en kan veilig worden gedragen in een rugzak. Het is een Gerber Freescape Camp Saw en heeft een standaard 12-mes. Ruthanne Reid, CC 2,0 Generic, via Wikimedia Commons Browning031, afbeelding van het publieke domein via Wikimedia Commons.

Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'. Voor takkenscharen in aambeeldstijl bevelen onze redacteuren de Tabor Tools GG12 Anvil Lopper aan. Het kan takken met een diameter tot 2 inch snijden en is perfect voor droge of houtachtige groei.

Het lemmet van koolstofstaal blijft scherp, waardoor het snijden gemakkelijk is. Koop de Tabor GG12 Anvil Loppers op Amazon. Landschapsontwerper Genevieve Schmidt beveelt de Radius Garden 203 Pro ergonomische stalen graafvork aan. De roestvrijstalen, vierkante tanden zijn bestand tegen roest en de ergonomische handgreep heeft een antisliphandgreep.

Koop de Pro roestvrijstalen graafvork op Amazon. Uitvoerend directeur van de Coastal Maine Botanical Gardens William Cullina beveelt de King of Spades Model 38 Balling Spade aan. Het heeft een vrijwel onbreekbaar handvat gemaakt van legeringsbuizen en een warmtebehandeld mes met een scherpe rand. Koop de King of Spades ballenschop op Amazon.

Onze redactie beveelt de Gardenrite Adjustable Garden Leaf Rake aan. De harkkop zet uit van 7 tot 22 inch en wanneer deze in de ingeklapte positie wordt opgeslagen, neemt hij minder ruimte in beslag. Koop de Gardenrite Adjustable Rake op Amazon. Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan.

Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt. Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt. Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon. Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier.

Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon. Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon. Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan. Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen.

Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon. Je hoeft geen enorme collectie te hebben, maar het hebben van het juiste tuingereedschap kan het verzorgen van je buitenruimte zoveel gemakkelijker maken. Hier zijn 10 tools waar je moeilijk zonder kunt. Als het gaat om planten, is een handtroffel onmisbaar.

Als je er een kiest, stel je dan voor dat je er hard onkruid mee opgraaft en vraag jezelf af of het aan de klus zou zijn. Zoals bij alle tuingereedschap, houd het schoon en bewaar het op een droge plaats om roesten te voorkomen. Nog een klein maar essentieel tuingereedschap, een handvork, stelt u in staat om harde, klonterige grond te breken en kruimelige compost in te mengen om een consistentie te bereiken waarin uw planten wortels kunnen laten groeien. Als je serieus moet graven, duurt het de hele dag om een handtroffel te gebruiken.

Pak een puntige graafschop met lange steel om het werk in een fractie van de tijd te doen. Dit is een tuingereedschap dat echt goed gemaakt en stoer moet zijn, omdat het handvat onder veel druk staat. Een graafvork is gewoon een grotere versie met lange steel van de handvork, hoewel met rechte in plaats van schuine tanden. Gebruik het voor het losmaken van grond over grotere oppervlakken of om harde grond af te breken voordat u gaat graven.

Harken hebben meer toepassingen dan je misschien denkt. Ze zijn niet alleen de beste manier om bladeren of twijgen van uw gazon te verwijderen, maar kunnen ook worden gebruikt voor het afbreken van grond en het egaliseren van bedden. U kunt kiezen uit rechte harken of bladharken met langere, lichtere tanden. Snoeischaar is een van de tuingereedschappen die u het meest gebruikt.

Wat je ook in de tuin doet, je zult waarschijnlijk planten tegenkomen die moeten worden bezuinigd. Een scherp paar van goede kwaliteit heeft een verbazingwekkende snijkracht en kan door stengels of takken tot ¾ inch hakken. Probeer ze echter niet te dwingen iets dikker te snijden, anders kun je ze stomp maken of breken. Als je rozen hebt, gebruik dan een snoeischaar om dode bloemen af te snijden zodra de bloemen zijn uitgegeven.

Dit staat bekend als 'deadheading' en stimuleert de hergroei van gezonde bloemen. Dit is een snoeischaar met lange steel die erg handig is om in bomen of heggen te reiken. De messen zijn ook groter en sterker en kunnen dus dikkere takken tot 2 inch in diameter aan, afhankelijk van het model. Of je nu tuit in containers, verhoogde bedden of direct in je tuin, een handtroffel is een must have tool.

Gebruik het om te graven, de aarde op te zetten of hardnekkige bladeren op te trekken. Een handtroffel is eigenlijk het eerste tuingereedschap dat ik kocht toen we begonnen met containertuinieren op de patio van ons appartement, dus het is een hulpmiddel dat ik vaak aanbeveel voor stadstuinders. Handtroffels zijn perfect voor het overbrengen van vuil in potten of het planten van zaailingen en bollen. Omdat ze gemakkelijk neer te zetten zijn en uit het oog verliezen terwijl je in de tuin werkt, zoek je naar handgereedschap met heldere handvatten die gemakkelijk te herkennen zijn in het vuil of groen.

Dit is een ander hulpmiddel dat nodig is, ongeacht hoe u tuiniert. Veel snij- en trimklussen kunnen worden afgehandeld met een goede snoeischaar. Ik vind ze essentieel voor het oogsten van kruiden, fruit en groenten. Ze maken nu zelfs tuinhandschoenen met touchscreen, die perfect zijn als je naar muziek of podcasts luistert op een smartphone terwijl je tuiniert.

Harken zijn onmisbare gereedschappen voor iedereen met een tuin. Hoewel bladharken voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, is een booghark geweldig om in de tuin te gebruiken. Een booghark kan ook worden gebruikt om bladeren te verwijderen of mulch te verspreiden. Het is ook perfect voor het egaliseren van grond of het opbreken van hard tuinvuil in het voorjaar.

Toen we voor het eerst overstapten van containertuinieren op een terras naar een gemeenschapstuin met verhoogd bed, dachten we dat we gewoon konden rondkomen met het handgereedschap dat we eerder hadden gebruikt. Toen de lente aanbrak en het tijd was om het vuil te bewerken en compost in te mengen, realiseerden we ons precies hoe moeilijk dat was met alleen handgereedschap. Een andere tuinman leende ons hun booghark om onze compost te verspreiden en nu hebben we die zelf in de tuin te gebruiken. Dit is een must-have voor werven, verhoogde bedden of zelfs gemeenschappelijke tuinpercelen.

Als u tuiniert in uw tuin of een verhoogd bed, zult u merken dat een graafschop een uiterst nuttig hulpmiddel is. Je kunt het niet alleen gebruiken om gaten te graven, het is ook geweldig om vuil van een kruiwagen naar je tuin te transporteren zonder de hele lading te hoeven dumpen. Hoewel u misschien al uw graafbehoeften hebt verzorgd door een handtroffel en een graafschop, vindt u misschien een tuinschop die buitengewoon nuttig is in uw tuinbed. Sommige mensen gebruiken een hori hori in plaats van een handtroffel, omdat je deze gemakkelijk kunt gebruiken om zaailingen te verplanten en gaten te graven om te planten.

Veel modellen hebben ook afmetingen gegraveerd in het lemmet, waardoor het gemakkelijk is om diepte te meten bij het planten van zaden. Kampeerders vinden ook een hori hori handig om in hard verpakt vuil te graven of rotsen onder je tent op te wrikken. Als je probeert het aantal tuingereedschap dat je bezit te minimaliseren, raad ik je aan om een goede snoeischaar en een snoeizaag te kopen en gewoon de takkenschaar over te slaan. Hoewel u misschien met uw handzaag voor de meeste snijbehoeften van uw takken moet zorgen, is het ontwerp van snoeizagen perfect voor het afsnijden van takken in krappe ruimtes, vooral bij het omgaan met kleine bomen en struiken.

Tuinieren omvat voedende planten en daarvoor heb je zaad, aarde en water nodig. Of het nu gaat om tuinieren voor een lange tijd of een beginneling, het is echt een moeilijke taak die naadloos kan worden gemaakt met behulp van de juiste gereedschappen. Als u nieuw bent op het gebied van tuinieren, staat er een groot aantal tuingereedschap dat u op uw lijst zou moeten hebben. Daarom heb ik een aantal belangrijke tuingereedschap samengevat, samen met het gebruik.

Wat je in principe nodig hebt, wordt berekend door de hoeveelheid die je groeit, de plaats waar je groeit en het groeiproces. Voor meer informatie over het beginnen met tuinieren, wil je misschien dit nuttige bericht lezen - 12 Handige tips voor de beginnende tuinman. Snoeien is hoe je planten vormgeeft en dode takken verwijdert. Dit is een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het verwijderen en trimmen en wat we het meest gebruiken in onze tuin.

U kunt ook een snoeischaar gebruiken om verschillende items te oogsten, zoals fruit, kruiden, groenten en nog veel meer. Deze gewone tuingereedschap (ook bekend als snoeischaar) werkt goed voor het verwijderen van planten om ook een composthoop te maken. Als er sprake is van snoeien, is een klein paar snoeischaren mogelijk niet voldoende voor dikkere struiken. Je hebt takkenschaar nodig om je heggen onder controle te houden.

Wanneer u aan het winkelen bent, is het belangrijk om te kijken naar de dikte en de lengte van de takkenschaar. Verse tomaten kweken - My 100 Year Old Home. Ik moet handschoenen dragen in de tuin om huiduitslag en allergische reacties op planten, meststoffen en andere chemicaliën te voorkomen. Wat je ook kiest, de tip van een slimme tuinman is om een reservepaar te kopen voor het geval je er een verliest of je tuin zo hard dat je een vinger verslijt.

Om te zien wat ze in de tuin kweekt, volg haar op Instagram of bekijk haar blog, From the Garden Today of kijk wat de schapen van plan zijn op de blog What the Flock. Het is gemakkelijk om verleid te worden door de flitsende tuinproducten die verkrijgbaar zijn in de plaatselijke winkel voor huisverbetering, maar de meeste mensen kunnen geweldig tuinieren beheren met vijf eenvoudige gereedschappen. Ik zet dit in de lijst met veelgebruikte tuingereedschappen die heel nuttig kunnen zijn, afhankelijk van waar je woont en wat je kweekt. Een draagbare tuinvork is handig rond uw planten en het beluchten van de grond rond uw planten in potten.

De handtroffel moet compact zijn, zodat je hem door de tuin kunt dragen en comfortabel in de hand ligt. Wanneer het water wordt ingeschakeld, lekken ze water door hun doorlatende materiaal en geven ze de tuin langzaam, gestaag en consequent water, wat zowel belangrijk is voor gezondere gewassen als het waterafval drastisch vermindert. Dit is een van deze waardevolle items voor tuinieren, die helpt om te voorkomen dat uw handen worden gesneden. Hoewel een schaar een basisgereedschap is en het niet nodig is om de bank te breken en een paar vast te houden, zijn er nog steeds enkele functies waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste tuinschaar voor uw werk.

Als u het uzelf gemakkelijk wilt maken, zullen geavanceerde oplossingen zoals GARDENA'S robotmaaier SILENO zelfs al het harde werk voor u doen. Ze zet de traditie van de familietuin voort door haar kinderen aan het werk te zetten om te helpen bij het wieden, planten, oogsten en natuurlijk eten. Het vierkante mes is ontworpen voor gebruik in krappe ruimtes en is perfect voor het graven van gaten voor planten en struiken, vooral in gevestigde tuinen waar u bestaande planten niet wilt storen. .

Leave Message

Required fields are marked *