Welk tuingereedschap heb ik nodig uk?

Hoewel tuinieren een geweldige hobby kan zijn, kan het snel veranderen in een netelig en splinterachtig gedoe zonder het juiste paar handschoenen. Voordat je begint met het verscheuren van vervelend onkruid of het snoeien van rozen, heb je een paar tuinhandschoenen nodig om je handen te beschermen.

Welk tuingereedschap heb ik nodig uk?

Hoewel tuinieren een geweldige hobby kan zijn, kan het snel veranderen in een netelig en splinterachtig gedoe zonder het juiste paar handschoenen. Voordat je begint met het verscheuren van vervelend onkruid of het snoeien van rozen, heb je een paar tuinhandschoenen nodig om je handen te beschermen. Er zijn veel verschillende handschoenen beschikbaar, geschikt voor verschillende klussen en weersomstandigheden, maar een veelzijdig paar van goede kwaliteit zoals deze „all season” handschoenen van Briers zijn ideaal voor de meeste taken. Koop Briers All Seasons Gardener Gloves van Amazon We hebben een breed assortiment geprobeerd en getest om de beste snoeischaar te identificeren die beschikbaar is en de Okatsune 103 Bypass Snoeischaren review scoorde consequent goed.

Koop Okatsune 103 Bypass-snoeischaar bij Amazon Een goede tuinhandtroffel is handig voor een hele reeks klussen, waaronder met de hand wieden, planten, oppotten en zaaien van zaden. Koop Wilkinson Sword Hand Troffel van Amazon Een handig hulpmiddel voor het planten in de tuin, een handvork helpt verdichte en kleigrond te breken en kan gemakkelijk door steenachtige grond snijden. Deze handvork van Spear and Jackson heeft een sterke, gecoate koolstofstalen kop en een ergonomische, zachte handgreep om je hand te beschermen. Koop Speer %26 Jackson Select Carbon Steel Weed Fork van Amazon Om zaailingen en jonge planten verfrist te houden, zal een gieter met een „roos” (de sprinklerbevestiging aan het uiteinde van de giettuit) het water lichter en gelijkmatiger verdelen.

Een Haws gieter is een tuinklassieker en dit model heeft een inhoud van zeven liter en een koperen roos voor een zachte waternevel. Lees voor meer ideeën onze lijst met de beste gieters. Koop Haws Gieter van Harrods Horticultural Voor gevestigde planten in bedden en containers is het gebruik van een slang om water te geven sneller, gemakkelijker en belast de rug veel minder dan het gebruik van een blikje. We hebben een hele reeks van de beste tuinslangen en slangspuitpistolen beoordeeld en de Hozelock Pico Reel is een lichte en gemakkelijke kit voor een kleine ruimte.

Het heeft goede eigenschappen, wordt geleverd met een garantie van vijf jaar en biedt veel waar voor uw geld. Essentieel voor het graven en planten van een schop moet hoog op uw lijst met tuingereedschap staan. Tijdens ons deskundige testproces voor de beste tuinschop hebben we Kent en Stowe's Stainless Steel Graving Spade Best Buy-status toegekend. Het roestvrijstalen lemmet snijdt netjes door de grond en voelt robuust en comfortabel aan in gebruik.

Koop Kent en Stowe roestvrijstalen graafschop van Amazon Een tuinvork is precies wat je nodig hebt om groentepercelen en borders klaar te maken voor aanplant. Perfect om door steenachtige grond te komen, de achterkant van de vork breekt ook kluiten af die klaar zijn om te harken. Deze graafvork van Spear and Jackson heeft gepolijste roestvrijstalen tanden en een ergonomische grip, zodat hij comfortabel in gebruik is. Koop Spear %26 Jackson Select roestvrijstalen graafvork bij Amazon.

Investeer in versies van goede kwaliteit van de 7 essentiële tuingereedschap. Bouw vervolgens geleidelijk meer handige tools op, aangezien je merkt dat je ze nodig hebt. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor een opeenvolging van nutteloze handtroffels en vorken, van verschillende cadeauwinkels en supermarkten - of weggegeven als freebies door tuinbedrijven die geen gereedschap maken, En het is niet alleen irritant als een handvork klikt - je kunt jezelf pijn doen. De vintage gereedschapswinkel in Faversham ligt in de haven, in een van de oudste nog werkende magazijnen in Groot-Brittannië.

De meeste gereedschappen zijn workshop in plaats van tuinieren, maar ik heb een handvork en troffel, plus een handhark voor £13 het lot. Ze lijken stevig gemaakt, hoewel ze tegenwoordig iets zwaarder zijn dan goed gemaakte gereedschappen. Ik doe nogal wat van mijn graven met een handtroffel - het voelt op de een of andere manier beter voor mijn rug. Ik gebruik een handtroffel waar velen een schop zouden gebruiken - het duurt iets langer, maar je komt er uiteindelijk.

Als je geen groenten kweekt, lukt het misschien zonder schoffel, maar het is ook een goede manier om de grond los te maken als je er rechtstreeks zaden in zaait. Het tuingereedschap dat we tegenwoordig gebruiken, zijn de moderne afstammelingen van werktuigen die zich gedurende vele eeuwen geleidelijk hebben ontwikkeld. Tuinders krijgen schoppen, scharen en harken te zien die we vandaag zouden herkennen. De materialen en technieken die worden gebruikt om deze gereedschappen te maken, blijven in wezen traditioneel.

Assen en handgrepen zijn nog steeds gemaakt van as, het fijnste van alle houtsoorten voor dit doel. Roestvrij staal is om voor de hand liggende redenen het favoriete metaal geworden voor gereedschapsbladen, hoewel het niet geschikt is voor een hoogwaardig kweekmes omdat het erg moeilijk te slijpen is. Een oud werktuig, de schop is een handmatige ploeg voor het omkeren van de grond 16e-eeuwse illustraties laten het zien met zijn lemmet gevormd van hout en beslagen met ijzer. De moderne schop heeft zijn lemmet van staal, subtiel gebogen, misschien met een schouder om de zool van de stuwende laars te beschermen.

Een handmatige eg, de vork is bedoeld om de kluiten die door de schop zijn achtergelaten te verminderen tot een fijnere kanteling, klaar om te planten. De tanden, meestal vier, zijn opnieuw subtiel gebogen, een wenselijk kenmerk dat gemakkelijk wordt beschadigd door onzorgvuldig gebruik. De achterkant van de tanden is een uitstekend hulpmiddel om de grootte van kluiten verder te verkleinen. Een lichte prikken van de grond (sommigen noemen het firkling) zorgt voor een nette afwerking aan het einde van een plantklus.

Varianten zijn onder meer de aardappelvork, met brede, platte tanden gericht op het optillen van knollen zonder ze te beschadigen, en de gripe of muck-vork, ideaal om herfstbladeren in een kruiwagen te scheppen. Een eenvoudig genoeg hulpmiddel in uiterlijk, maar vaardigheid in het gebruik ervan is nodig om het gewenste resultaat te produceren. Zodra de kanteling fijner is gemaakt door erdoorheen te vorken, komt de hark in het spel, de lange asschacht wordt laag tegen de grond gehouden om de bulten in de holtes te duwen en de grond gelijkmatig fijn te rangschikken voor het zaaien van zaad, misschien een nieuw gazon. De landschapshark, met hernieuwbare tanden, is ideaal voor de taak.

De veergetinte hark is geweldig voor het verwijderen van gevallen bladeren en voor die favoriete grastaak van verticutering, het verwijderen van verbazingwekkende stapels mos en het doen van wonderen voor de buikspieren. Misschien wel het handigste hulpmiddel van allemaal, de Nederlandse schoffel werkt constant weg tussen de rijen in de moestuin. Omdat de werking ondiep is, veroorzaakt het weinig schade aan de wortels. Het is het hulpmiddel bij uitstek voor rustige zomeravonden, langzaam achteruit langs een rij bewegen met de voeten in de volgende.

De zaailingen kunnen vaak worden achtergelaten om te verschrompelen waar ze vallen. Ergens in de emmer van elke tuinman gevonden, is de troffel het hulpmiddel van eeuwigdurend genot omdat we hem associëren met planten. De onderdelen zijn erg handig om uit te zetten, met zijn totale lengte van een 1ft, mes van 6inch en handvat van 4inch. Het lemmet moet van staal zijn en goed afgerond zijn, omdat het bedoeld is om verticaal naar je toe te duwen en naar je toe te trekken, niet om de grond weg te vegen alsof het een theelepel is.

Voor degenen die in rotstuinen en andere spleetachtige situaties rommelen, is de varenspaan de voorkeur, met zijn stevige maar slanke lemmet. Een item dat door elke serieuze tuinman wordt gekoesterd - ik verwijs niet naar het handige gereedschap voor het snijden van touwtjes en zo, maar naar die gespecialiseerde messen die voor elke taak worden bewaard. Het gebogen lemmet van het snoeimes, een werktuig waarvan de vorm eeuwen teruggaat, wordt tegenwoordig weinig gezien behalve in de hand van oudere professionals. Het mes met rechte bladen, slechts aan één kant geslepen en zo gehouden met oliesteen en strop, wordt nog steeds gebruikt voor vermeerdering, inclusief stekken, het ontluiken van rozen en het delicate fineerenten van struiken.

Het blad van koolstofstaal snijdt schoon door plantenweefsel om nieuwe planten te maken. Snoeischaren hebben het mes grotendeels vervangen voor snoeien en zijn er in vele vormen. Oorspronkelijk Frans, het beste type voor algemeen gebruik is dat met bypass-messen, die netjes snijden zonder te verpletteren. Franse revolutionairen vonden de nederige, maar noodzakelijke gieter zo belangrijk dat ze er een maand (arrosoir) naar noemden.

Veel knappe ontwerpen hebben onze schuren door de jaren heen gesierd, waaronder de onmogelijk knappe koperen blikjes van Versailles die ijverig zijn verzameld door kenners. De beste soorten zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en hangen perfect uitgebalanceerd in de hand, waardoor hun elegante watercurve met heerlijke nauwkeurigheid wordt gelanceerd. Gereedschappen zijn er in vele soorten en maten, allemaal met een lange stamboom. Het kantenijzer voor halve maan is een zeer nuttig hulpmiddel in deskundige handen en geeft direct orde aan overwoekerde randen.

Kantenschaar met lange steel maakt de transformatie compleet. Het turfijzer, een schopachtig gereedschap met een zwaar stalen blad in de vorm van een hart, is precies de taak voor het optillen van kleine grasvelden. De dikte van elk stuk wordt verder verfijnd door het gecombineerde gebruik van het grasmes en de doos, ideaal voor winterreparatie van beschadigde randen. Voor degenen die aandringen op bowling-groene kwaliteit, is dit de keuze van de vakman.

Als je grondbedden in de tuin hebt, dan is een tuinvork een essentieel tuingereedschap. Tuinvorken zijn veel efficiënter in het draaien en breken van grond dan schoppen en schoppen. Er zijn verschillende soorten tuinvorken - tuinvorken met rechte tanden zijn beter voor het uitgraven van verdichte, klei of rotsachtige grond. Troffels zijn ook geweldig voor het overbrengen van vuil naar percelen en het planten van zaailingen.

En je kunt je eigen GRATIS krijgen met onze tuinknielset. Of je nu een fervent tuinman bent of net begint, er zijn veel gereedschappen om tuinplanten te graven, knippen, trimmen en snoeien. Houd uw tuin er pittig en overspannen uit en vrij van bladeren en puin met deze eersteklas DeWit-hark, die het opruimen veel aangenamer maakt. Elke tuinman moet met geduld en zorg gereedschap kiezen en ze zien als een levenslange investering.

Bewaar een fles lijnolie en een schone - of relatief schone doek - in de gereedschapsschuur en veeg uw gereedschap aan het einde van elke dag snel af. Deze goed gemaakte tuinschoffel maakt licht werk bij het verwijderen van onkruid uit uw bloembedden, borders en groentepercelen. Ze zijn echter vaak iets zwaarder dan veel goede gereedschappen die tegenwoordig worden gemaakt, dus kijk hoe ze voelen als je ze in je hand houdt en ze optilt. Het belangrijkste om te overwegen als je naar gereedschap voor de tuin kijkt, is wat je eigenlijk gaat doen.

Een snelle afveegbeurt met een olieachtige doek verlengt de levensduur en prestaties van uw gereedschap en bespaart u in de winter een grote schoonmaakbeurt voor gereedschap. Een troffel is een essentieel handgereedschap voor de tuin en de beste handtroffel die u kunt kopen, moet comfortabel in UW hand liggen. De prijzen stijgen echter, omdat vintage gereedschappen in de mode raken (hoewel ik denk dat ze nu vaak als ornamenten worden gebruikt, of als accessoires voor styling). Als je een balkon of terras hebt, pak dan een handige tas om al je gereedschap erin te stoppen als je ze niet gebruikt.

Deze set is ontwikkeld in samenwerking met het tuinbouwteam van Kew Garden en is voorzien van een onkruidvork, handtroffel en verplantingspaan. .

Leave Message

Required fields are marked *