Wat is het beste metaal voor tuingereedschap?

Handgesmeed staal, koolstofstaal en roestvrij staal zijn de sterkste materialen voor messen. Een roestige troffel is de ergste nachtmerrie van bijna elke tuinman.

Wat is het beste metaal voor tuingereedschap?

Handgesmeed staal, koolstofstaal en roestvrij staal zijn de sterkste materialen voor messen. Een roestige troffel is de ergste nachtmerrie van bijna elke tuinman. De Ergo Garden Handtroffel van Fiskars wordt geleverd met een gepolijste aluminium kop die roest op afstand houdt en scherp blijft voor jarenlang gebruik. Deze roestvrijstalen troffel heeft een stevige grip en mooie heft, maar is niet zo zwaar dat hij handvermoeidheid veroorzaakt.

Het is ideaal voor het planten van bollen en het verdelen van vaste planten, en het is vooral goed voor het doorsnijden van kleigronden. Met zijn rode handvat zie je hem ook gemakkelijk in het tuinbed. Een scherpe snoeischaar is essentieel voor elke tuinman. Daarom geeft Truini de voorkeur aan bypass-snoeischaren, die zo zijn ontworpen dat het bovenste mes langs het onderste mes snijdt, wat resulteert in zeer snelle, schone sneden.

Bij aambeeldsnoeischaar, de andere veel voorkomende variëteit, kauwt het bovenste mes naar beneden op het onderste mes. Er is zelfs een speciale groef die helpt om kleverig sap weg te voeren dat de snoeischaar kan kauwgom en stoppen. Hoewel ze allebei van metaal zijn en alle eigenschappen van een metalen element hebben, hebben ze veel verschillen tijdens het tuinieren. In tegenstelling tot gereedschappen gemaakt van andere metalen en niet-metalen, zijn koperen randen scherp genoeg om in één klap door steen te snijden.

Het kan dus erg riskant worden als je een vergeetachtige geest hebt en je koperen tuingereedschap overal in je tuin of huis achterlaat. De meest elementaire tuingereedschap is een hark, schaar of takkenschaar (schaar met lange steel), een schop, een tuinvork, een troffel, een slang met een geschikt mondstuk, een schoffel, een gieter, handschoenen en (als het een grote tuin is) een kruiwagen. Lees verder voor winkeltips, en ontdek hieronder enkele van de beste tuingereedschap voor alle vaardigheidsniveaus. Lees verder voor een overzicht van de meest voorkomende gereedschapstypen en hun toepassingen, waaronder schoppen, schoppen, scharen, harken, trimmers en randen, evenals nuttige informatie en accessoires voor uw hele tuinarsenaal.

De bloemen en groenten in uw tuin zijn afhankelijk van hoogwaardige, voedseldichte grond om groot en weelderig te worden. Voor een tuinschaar die vriendelijk is voor de gewrichten en toch krachtig genoeg is voor de klus, is de snoeischaar van The Gardener's Friend een solide keuze. De ratelhandgrepen zijn voorzien van een vergrendelingsmechanisme om te voorkomen dat u tijdens het werk constant een tuingereedschap hoeft samen te drukken. Abonneer je op BBC Gardeners' World Magazine en ontvang je eerste 6 nummers voor £9,99 PLUS een keuze aan tuingids ter waarde van £7,99 per stuk.

Dankzij hun tanden is de eenvoudige tuinhark een van de beste gereedschappen voor het verzamelen van puin en het omdraaien van grond. De Razor-Back Hark kan worden gebruikt om bladeren in de herfst op te ruimen of om vuil uit uw tuin of tuin te verwijderen. Dit is een lastige ziekte omdat het geleidelijk de hele tuin overneemt en niet gemakkelijk kan worden geneutraliseerd. Koperen tuingereedschap heeft een sterke maar flexibele behuizing die u zal helpen de efficiëntie te verhogen tijdens het graven, vullen of grenzen aan het plantenbed.

Leave Message

Required fields are marked *