Hoe start je een kleine moestuin voor beginners?

Begin klein en groei alleen wat je weet dat jij en je gezin zullen eten. Als je in de grond plant, is een tuin van 10 'x 10' (100 vierkante voet) een beheersbare grootte.

Hoe start je een kleine moestuin voor beginners?

Begin klein en groei alleen wat je weet dat jij en je gezin zullen eten. Als je in de grond plant, is een tuin van 10 'x 10' (100 vierkante voet) een beheersbare grootte. Kies 3 tot 5 van je favoriete groenten en koop 3 tot 5 planten van elk. Als je in een verhoogd bed plant, is een 4' x 4' of 4' x 8' een goede beginnersmaat.

Zoals alle planten hebben groenten de zon nodig om de fotosynthese op gang te brengen. De snelst groeiende groenten hebben volle zon nodig De snelst groeiende groenten hebben de volle zon nodig, minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag zonder verstopping van bomen, struiken of hekken. Daarom heb je niet veel succes als je zonminnende groenten plant in schaduwrijke ruimtes. Als uw tuin halfschaduw biedt, plant dan groenten en kruiden die die omstandigheden verdragen, zoals sla, boerenkool, snijbiet, spinazie, bieslook, koriander, peterselie en tijm.

Wortelgroenten zoals wortelen, radijs en bieten kunnen ook werken als uw site minstens 4 uur direct zonlicht per dag krijgt. Of als je een zonnig terras hebt, schakel dan over op containertuinieren. Op die manier kun je zonminnende groenten en kruiden zoals tomaten, komkommers, bonen, basilicum, dille en rozemarijn plaatsen, waar ze het goed doen. Plaats planten enkele vijl in rijen van minstens 18 inch uit elkaar, zodat je er gemakkelijk tussen kunt lopen.

Deze aanpak is het meest logisch voor grote moestuinen, omdat rijen het gemakkelijker maken om mechanische apparatuur, zoals frezen, te gebruiken om onkruid te bestrijden. Het nadeel is dat ruimte die is gereserveerd voor wandelpaden het aantal groenten dat je kunt planten vermindert. Verhoog de productiviteit van uw tuin met intensief bijsnijden, wat betekent dat u twee of drie planten dicht bij elkaar plaatst in een bed van ongeveer 4 voet breed (ook bekend als een brede rij). Zaden worden gezaaid of transplantaties worden zo geplaatst dat hun bladeren nauwelijks raken als ze volwassen zijn.

Deze aanpak, die bijna elke vierkante centimeter van de voorbereide grond gebruikt, werkt goed voor de meeste soorten groenten, met uitzondering van groenten die wijnstokken zoals komkommers. Het nadeel van deze methode is dat je met de hand moet wieden omdat de planten zo dicht bij elkaar groeien. Ik raad aan om een platte schop te gebruiken (de mijne heeft een korte, D-vormige handgreep die het werk gemakkelijker maakt) om de zode in stroken te snijden die slechts iets breder zijn dan het mes van de schop. Begin rond de buitenkant van de tuin en werk je een weg naar het midden en snijd het in reepjes.

Je hoeft niet diep te kappen; misschien ongeveer 3 inch. Verdeel een centimeter compost over de grond nadat je de graszoden hebt verwijderd. Het kan compost zijn die je zelf hebt gemaakt, als je al een bak hebt. Het kan bladcompost zijn gemaakt van verzamelde bladeren die veel gemeenten in de VS, S.

Geef gratis weg (bel je lokale gemeente en vraag of ze dit doen - je zult misschien verrast zijn). Of het kan compost zijn die u per zak of met de vrachtwagenlading koopt bij uw plaatselijke kwekerij of landschapsbedrijf. Heck, je kunt zelfs compost in zakken online kopen. Ik hou van Wholly Cow, Coast of Maine Bumper Crop, Blue Ribbon of Wiggle Worm wormgietstukken.

Ja, ik weet dat dit een controversiële stap is, vooral voor ervaren tuinders die hebben besloten de grond niet langer te draaien om de vernietiging van bodemmicroben en ander bodemleven te voorkomen. Wanneer je echter een nieuwe moestuin begint op een eerder doorweekt gebied en je snel moet groeien, is dit een stap die je wilt nemen. Zodengebieden worden verdicht en het draaien van de grond bij het installeren van een nieuwe moestuin maakt deze snel los en werkt de compost dichter bij de wortelzone van uw toekomstige planten. Een moestuin starten? Droom groot, maar begin klein en breid uit naarmate je ervaring opdoet.

Verhoogde bedden maken efficiënt gebruik van de ruimte en houden het onderhoud tot een minimum beperkt. Een goed onderhouden bed van 10 × 10 zal een betere opbrengst hebben dan een 25×25 die je niet kunt bijhouden. Plotontwerpen kunnen worden gevarieerd in vorm en grootte, dus voel je vrij om de ruimte te gebruiken die je hiervoor hebt toegewezen. Je kunt niet wachten om verse groenten te eten die je zelf hebt gekweekt, maar je realiseert je al snel dat er zoveel is aan tuinieren dat je gewoon niet weet.

Dit is erg belangrijk voor alle groenten of fruit die bestuiving nodig hebben om fruit te produceren, zoals bonen, komkommers, meloenen, erwten, paprika's en tomaten. Het hek rond uw tuin kan heel goed dubbel werk doen als latwerk, zolang de gewassen die op het hek worden gekweekt in verschillende jaren kunnen worden gedraaid. Er zijn natuurlijk nog een miljoen andere details die ik met je zou kunnen delen over je tuin, maar om het simpel en minder dan overweldigend te houden, zullen de basis voorlopig voldoende zijn. Er zijn verschillende veelvoorkomende insecten die u in uw tuin zult vinden, maar als beginnende tuinman is het niet nodig om expert op het gebied van plaagidentificatie te worden; eerder, weten hoe u van deze vliegende, kruipende en kruipende dragers van vernietiging af kunt komen, zou uw focus moeten zijn.

Je hebt misschien gehoord van een installatiemethode voor moestuin genaamd lasagne-tuinieren, waarbij je materialen zoals gemaaid gras, bladeren, stro, compost en geraspte krant over het gazon legt om een nieuw tuinbed te creëren. Om een driejarig vruchtwisselingssysteem te gebruiken, maakt u tijdens elk groeiseizoen een plan van de tuin op papier met de locatie van alle gewassen. Mensen met kleine tuinen zullen zoveel mogelijk gewassen willen verbouwen op verticale steunen, en tuinders die veel ruimte hebben, zullen nog steeds fysieke ondersteuning moeten verlenen aan sommige van hun groenten, zoals klimvariëteiten van erwten en stokbonen. Grondloze startmengsels, over het algemeen een mix van vermiculiet en turf, hebben de voorkeur boven een potgrond wanneer u uw zaden voor het eerst instelt.

Als je al de hoeveelheid voedsel produceert die je wilt in je bestaande rijtuin, dan kun je door over te schakelen op verhoogde bedden of open bedden de tuin daadwerkelijk verkleinen. Ik zal ook een paar andere manieren delen om een moestuin te laten groeien die gemakkelijk zijn, maar een iets grotere financiële input vereisen. Het kennen van uw bodem en het aanpassen voor vegetatie is een cruciale stap op weg naar een succesvol groeiseizoen. Veel mensen dromen ervan een enorme moestuin te hebben, een uitgestrekte site die groot genoeg zal zijn om alles te kweken wat ze willen, inclusief ruimtehongerige gewassen, zoals maïs, gedroogde bonen, pompoenen en winterpompoen, meloenen, komkommers en watermeloenen.

Maar al te vaak bereiden tuinders hun zaaibedden voor en planten of verplanten al hun gewassen op slechts één of twee dagen in het voorjaar, meestal na de laatste vorstdatum voor hun locatie. Het aanpassen van bodems, of het verbeteren van uw bodem door nieuwe materialen toe te voegen om een mix van 40-40-20 procent te creëren, is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw planten niet alleen de best mogelijke start in het leven hebben, maar ook gedurende het groei- en productieseizoen behouden. .

Leave Message

Required fields are marked *