Hoe start je een tuin voor beginners?

Het starten van een tuin is net als onroerend goed, het draait allemaal om locatie. Een goede maat voor een groentetuin voor beginners is 6x6 voet.

Hoe start je een tuin voor beginners?

Het starten van een tuin is net als onroerend goed, het draait allemaal om locatie. Een goede maat voor een groentetuin voor beginners is 6x6 voet. Selecteer maximaal vijf soorten groenten om te telen en plant er een paar van elk type. Je krijgt veel verse producten voor je zomermaaltijden en het zal gemakkelijk zijn om de klusjes bij te houden.

Groenten telen in containers is ook een goede manier om te beginnen. Bij hen heb je niet eens een tuin nodig; een zonnig dek of balkon werkt prima. Hoe dan ook, werk de grond alleen als deze vochtig genoeg is om een losse bal in je vuist te vormen, maar droog genoeg om uit elkaar te vallen als je hem laat vallen. Graven als de grond te droog is, is moeilijker en je kunt de bodemstructuur beschadigen als deze te nat is.

Gebruik een schop of schopvork om de bovenste 6-8 inch grond voorzichtig te draaien en tegelijkertijd de organische stof uit stap 4 in te mengen. Lopen op voorbereide bedden verdicht de grond, dus leg triplexplaten tijdelijk neer om uw gewicht gelijkmatig te verdelen. Zaailingen mogen nooit uitdrogen, dus dagelijks water geven. Taper af naarmate de planten groter worden.

Transplantaties hebben ook regelmatig water nodig (om de dag of zo) totdat hun wortels gevestigd zijn. Daarna hangt hoe vaak je water moet geven af van je bodem, vochtigheid en regenval, hoewel een keer per week een goede plek is om te beginnen. Kleigrond droogt langzamer uit dan zandgrond, dus je hoeft hem niet zo vaak water te geven. Zonnige, winderige omstandigheden drogen grond sneller uit dan koel, bewolkt weer.

Nog steeds niet zeker? Voel de grond 3-4 centimeter onder het oppervlak. Als het droog aanvoelt, is het tijd om water te geven. Geef langzaam en diep water, zodat het water doordringt in plaats van weglopen. Om verdamping te minimaliseren, water in de vroege ochtend.

Voordat je begint, is het een goed idee om je tuin te leren kennen. Controleer het aspect — is het op het zuiden of op het noorden gericht? Als je weet waar de zon de grond raakt, kun je beslissen wat je waar wilt laten groeien. Het is ook de moeite waard om te weten welke grondsoort je hebt. Kijk eens naar wat er groeit - camelia's, magnolia's en pieris zullen je vertellen dat de grond zuur is, terwijl afwezigheid hiervan een meer alkalische grond suggereert.

Door een bodemtest uit te voeren, leert u uw grond verder kennen en dus welke planten u kunt kweken. Planning stelt u ook in staat om verstandig kleur en structuur te gebruiken, waardoor u een tuin kunt creëren die er het hele jaar door geweldig uitziet. Hier is een voorbeeld van een starterfamilietuin met voornamelijk de gebruikelijke, gemakkelijk te kweken groenten die hierboven zijn vermeld. Als je planten eenmaal zijn gevestigd, is het beter om je tuin om de paar dagen een longdrink te geven in plaats van elke dag een beetje strooien.

Groentetuinieren thuis kan een manier zijn om geld te besparen terwijl u de natuur van dichtbij en persoonlijk leert kennen. Ik begon mijn plant in huis en sommigen beginnen te bloeien en het is nog steeds koel van buiten, wat moet ik ermee doen, als ik ze gewoon meer bloem op de plant laat krijgen, plant ze ze als het warmer wordt. Kies indien mogelijk een relatief vlakke plek voor uw tuin, want het is moeilijker, tijdrovend en mogelijk duurder om met een glooiende tuin om te gaan. Mijn moeder heeft altijd moeite gehad met het starten van een tuin, omdat ze altijd voor mij en mijn broers en zussen zorgt.

Dit zou haar helpen, en misschien zou het haar zelfs helpen om een lokaal tuincentrum te vinden om de planten van te kopen. The Old Farmer's Almanac biedt een uitstekende online tuinplanningstool die uw tuinplanning leuk en gemakkelijk maakt. Laat het afval een jaar afbreken en gebruik het dan als mulch rond de basis van planten in je tuin en groentepleister.

Leave Message

Required fields are marked *