Hoe start je stap voor stap een moestuin?

Hoe een moestuin te plantenKies de juiste locatie. Kies een locatie voor de tuin met veel zon, voldoende ruimte en dicht bij uw slang of waterbron.

Hoe start je stap voor stap een moestuin?

Hoe een moestuin te plantenKies de juiste locatie. Kies een locatie voor de tuin met veel zon, voldoende ruimte en dicht bij uw slang of waterbron. Geef je planten de ruimte om te groeien. Ik raad aan om een platte schop te gebruiken (de mijne heeft een korte, D-vormige handgreep die het werk gemakkelijker maakt) om de zode in stroken te snijden die slechts iets breder zijn dan het mes van de schop.

Begin rond de buitenkant van de tuin en werk je een weg naar het midden en snijd het in reepjes. Je hoeft niet diep te kappen; misschien ongeveer 3 inch. Verdeel een centimeter compost over de grond nadat je de graszoden hebt verwijderd. Het kan compost zijn die je zelf hebt gemaakt, als je al een bak hebt.

Het kan bladcompost zijn gemaakt van verzamelde bladeren die veel gemeenten in de VS, S. Geef gratis weg (bel je lokale gemeente en vraag of ze dit doen - je zult misschien verrast zijn). Of het kan compost zijn die u per zak of met de vrachtwagenlading koopt bij uw plaatselijke kwekerij of landschapsbedrijf. Heck, je kunt zelfs compost in zakken online kopen.

Ik hou van Wholly Cow, Coast of Maine Bumper Crop, Blue Ribbon of Wiggle Worm wormgietstukken. Ja, ik weet dat dit een controversiële stap is, vooral voor ervaren tuinders die hebben besloten de grond niet langer te draaien om de vernietiging van bodemmicroben en ander bodemleven te voorkomen. Wanneer je echter een nieuwe moestuin begint op een eerder doorweekt gebied en je snel moet groeien, is dit een stap die je wilt nemen. Zodengebieden worden verdicht en het draaien van de grond bij het installeren van een nieuwe moestuin maakt deze snel los en werkt de compost dichter bij de wortelzone van uw toekomstige planten.

Zoals alle planten hebben groenten de zon nodig om de fotosynthese op gang te brengen. De snelst groeiende groenten hebben volle zon nodig De snelst groeiende groenten hebben de volle zon nodig, minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag zonder verstopping van bomen, struiken of hekken. Daarom heb je niet veel succes als je zonminnende groenten plant in schaduwrijke ruimtes. Als uw tuin halfschaduw biedt, plant dan groenten en kruiden die die omstandigheden verdragen, zoals sla, boerenkool, snijbiet, spinazie, bieslook, koriander, peterselie en tijm.

Wortelgroenten zoals wortelen, radijs en bieten kunnen ook werken als uw site minstens 4 uur direct zonlicht per dag krijgt. Of als je een zonnig terras hebt, schakel dan over op containertuinieren. Op die manier kun je zonminnende groenten en kruiden zoals tomaten, komkommers, bonen, basilicum, dille en rozemarijn plaatsen, waar ze het goed doen. Plaats planten enkele vijl in rijen van minstens 18 inch uit elkaar, zodat je er gemakkelijk tussen kunt lopen.

Deze aanpak is het meest logisch voor grote moestuinen, omdat rijen het gemakkelijker maken om mechanische apparatuur, zoals frezen, te gebruiken om onkruid te bestrijden. Het nadeel is dat ruimte die is gereserveerd voor wandelpaden het aantal groenten dat je kunt planten vermindert. Verhoog de productiviteit van uw tuin met intensief bijsnijden, wat betekent dat u twee of drie planten dicht bij elkaar plaatst in een bed van ongeveer 4 voet breed (ook bekend als een brede rij). Zaden worden gezaaid of transplantaties worden zo geplaatst dat hun bladeren nauwelijks raken als ze volwassen zijn.

Deze aanpak, die bijna elke vierkante centimeter van de voorbereide grond gebruikt, werkt goed voor de meeste soorten groenten, met uitzondering van groenten die wijnstokken zoals komkommers. Het nadeel van deze methode is dat je met de hand moet wieden omdat de planten zo dicht bij elkaar groeien. Een succesvolle moestuin begint met goede grond die gezonde planten kan ondersteunen die bestand zijn tegen insecten en ziekten. De vijf belangrijkste stappen bij het voorbereiden van een tuinsite zijn bodemtesten, bedaanpassing, irrigatie voor planten, bemesting en zaaibedvoorbereiding.

Mensen willen weten waar hun eten vandaan komt, maar als je je tuin niet goed begint, wordt het een kortstondige oefening, geplaagd door onkruid, te veel werk en teleurstellende resultaten. Er zijn een dozijn verschillende manieren om een moestuin te beginnen, maar ze zijn niet allemaal snel, efficiënt of kosteneffectief. Als je weinig extra dollars hebt, kun je een bodemtest doen die je de bestaande voedingsniveaus van je grond vertelt, maar de waarheid is dat als je wilt weten hoe je snel een moestuin moet beginnen, je deze taak kunt afhouden. Als je kinderen hebt, is groentetuinieren een leuke manier om het hele gezin in de frisse lucht en zonneschijn te krijgen.

Een nadeel van verplanten is dat er weinig soorten beschikbaar zijn, tenzij je de zaden binnenshuis zaait, wat je minstens 6 tot 8 weken moet doen voordat je ze naar de tuin verplaatst. De meeste tuinders gebruiken 13-13-13 of 20-20-20 kunstmest, die gelijke hoeveelheden stikstof, fosfor en kalium bevatten. Als uit de bodemtest blijkt dat uw tuin alleen stikstof nodig heeft, kunt u deze eenvoudig aanbrengen via druppelirrigatie als de stikstofbron oplosbaar is, zoals ureum, ammoniumnitraat of ammoniumsulfaat. De tuinplanner haalt automatisch de vorstdata in voor uw specifieke locatie, identificeert gemakkelijke groenten en identificeert zelfs gezelschapsplanten.

Als u bijvoorbeeld in een gebied met extreem warm weer woont, kunnen groenten die de voorkeur geven aan koelere temperaturen moeite hebben. Daarentegen is de typische huistuin van vandaag veel kleiner, ongeveer 20 bij 20 voet, of bestaat uit een paar verhoogde bedden (Fig. Tuinieren is vooral een hobby geworden, met als belangrijkste voordelen niet economie en overleving, maar in plaats daarvan gezondheid, voeding en recreatie. Druppeltape wordt verkocht in de meeste tuinwinkels; een typisch 4 meter breed verhoogd bed heeft minstens drie druppelleidingen nodig.

.

Leave Message

Required fields are marked *