Welke hulpmiddelen heb je nodig om een tuin te planten?

Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken.

Welke hulpmiddelen heb je nodig om een tuin te planten?

Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken. Als je uitgeeft aan één stuk tuingereedschap op instapniveau, maak er dan dit voor - kies er een met een massief metalen mes en een stevig houten handvat. Of u nu verse producten oogst of bessenstruiken snijdt, u wilt uzelf uitrusten met een set stevige snoeischaren.

Knip voor een schone snede op het knooppunt van de plant (waar de tak de stengel ontmoet in een Y-vorm). Zodra uw tuin volwassen is, kunt u investeren in een set takkenschaar die is ontworpen voor takken van 2 inch of breder. Tuinharken hebben meestal een lange steel van hout met uniforme metalen tanden die steviger zijn dan bladharken die je zou gebruiken om maaisel en ander los materiaal op te ruimen. Hiermee kunt u eenvoudig gladde, vlakke grond creëren terwijl u ongewenst onkruid verwijdert.

Als je taai, overwoekerd land cultiveert, overweeg dan om de hark te ruilen voor een tuinschoffel, een landschapsgereedschap met meer heft om je te helpen weerbarstige ruimtes te hakken en te verwijderen en onkruid te verwijderen. Een schop lijkt eenvoudig genoeg, maar je zult verrast zijn door hoeveel opties er in de winkel zijn. Selecteer een schuine schop (met een driehoekige kop), waarmee u gaten kunt graven, grond kunt verplaatsen en planten kunt verplaatsen. Als je een groot landschapsbed begint, zou een vierkante tuinschop je helpen schonere sneden te maken, maar voor de meeste nieuwkomers is een schuine schop het hulpmiddel voor de klus.

Als uw tuin overspoeld raakt met onkruid, overweeg dan handwieder om het verwijderen van onkruid te vergemakkelijken zonder te sproeien. Deze handgereedschappen maken het gemakkelijker om de hele plant bij de wortel eruit te trekken, wat de sleutel is om te voorkomen dat ze terugkomen. U kunt ook een laag mulch rond uw planten plaatsen om opkomend onkruid te verstikken, of gooi ze er gewoon uit met uw vertrouwde troffel. Je kunt vaak een handtroffel en handcultivator beschikbaar zijn in een set (soms met een snoeischaar), omdat het zulke essentiële tuingereedschap zijn.

Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'. Voor takkenscharen in aambeeldstijl bevelen onze redacteuren de Tabor Tools GG12 Anvil Lopper aan. Het kan takken met een diameter tot 2 inch snijden en is perfect voor droge of houtachtige groei.

Het lemmet van koolstofstaal blijft scherp, waardoor het snijden gemakkelijk is. Koop de Tabor GG12 Anvil Loppers op Amazon. Landschapsontwerper Genevieve Schmidt beveelt de Radius Garden 203 Pro ergonomische stalen graafvork aan. De roestvrijstalen, vierkante tanden zijn bestand tegen roest en de ergonomische handgreep heeft een antisliphandgreep.

Koop de Pro roestvrijstalen graafvork op Amazon. Uitvoerend directeur van de Coastal Maine Botanical Gardens William Cullina beveelt de King of Spades Model 38 Balling Spade aan. Het heeft een vrijwel onbreekbaar handvat gemaakt van legeringsbuizen en een warmtebehandeld mes met een scherpe rand. Koop de King of Spades ballenschop op Amazon.

Onze redactie beveelt de Gardenrite Adjustable Garden Leaf Rake aan. De harkkop zet uit van 7 tot 22 inch en wanneer deze in de ingeklapte positie wordt opgeslagen, neemt hij minder ruimte in beslag. Koop de Gardenrite Adjustable Rake op Amazon. Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan.

Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt. Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt. Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon. Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier.

Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon. Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon. Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan. Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen.

Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon. Een handtroffel is een must-have. Het is een van de eerste gereedschappen die nodig zijn om een tuin te starten. Deze kleine, handschoppen zijn ideaal voor het graven van kleine gaatjes zoals het soort dat je zou maken bij het planten van bloemen of bollen.

Ze helpen ook bij het opgraven van onkruid, het verplanten van zaailingen, het verplaatsen van kleine planten en het breken van grond of hardnekkige wortels (voor al die wortelgebonden kwekerijpotten). Terwijl plastic troffels in een mum van tijd werken, hebben handtroffels van de hoogste kwaliteit een metalen mes en een houten handvat. Je hebt dit gereedschap niet nodig voor een kleine containertuin, maar een tuinschop is een must-have als je een moestuin of een verhoogd tuinbed wilt laten groeien. Zie het als de oudere broer of zus van een handtroffel.

Het doet allemaal hetzelfde, maar dan op grotere schaal. Het helpt je grote gaten te graven, vuil te verplaatsen en grotere vegetatie te planten zoals struiken, struiken en bomen. Er zijn veel verschillende soorten tuinschoppen, waaronder schoppen met vierkante punten (tuinschoppen) die helpen bij het maken van nauwkeurige sneden. Als je op zoek bent naar een optie voor alle doeleinden, kies dan voor een schuine schop met een puntige punt.

Deze staan bekend als graafschoppen. Tuinen hebben meer water nodig dan andere. U kunt een lokale watergift buiten huren of de tijd tussen het besproeien verlengen door droogtebestendige of inheemse planten te kiezen. Hoe dan ook, je hebt nog steeds een gieter nodig.

Hier komt een gieter of tuinslang om de hoek kijken. Een tuinhark is niet dezelfde soort hark die je zou gebruiken om gevallen bladeren op te ruimen. Het is een stuk steviger en wordt geleverd in zowel draagbare als full-size variëteiten. Wat de hark tot een tuinhark maakt, zijn de metalen tanden.

Ze zijn in een rechte hoek gebogen om u te helpen gemakkelijk in de grond te breken en puin weg te ruimen. Gebruik dit essentiële tuingereedschap om stukken land te egaliseren, grond te beluchten of onkruid voorzichtig op te trekken. Als je, net als wij, de afgelopen maanden veel tijd thuis hebt doorgebracht, begrijp je de plotselinge aantrekkingskracht van nieuwe hobby's. Misschien heb je broodbakken opgepikt of een nieuwe fiets gescoord.

Of misschien heb je besloten dat het eindelijk tijd is om te leren tuinieren. En afgezien van het leren van de basis en jezelf uitrusten met een paar essentiële tuingereedschap, hoeft tuinieren voor beginners echt niet ingewikkelder te zijn dan dat. Het kweken van verse sla is net zo eenvoudig als het nemen van een pot, potgrond toevoegen, slazaden besprenkelen en water geven, dringt erop aan Murphy, die zegt dat haar kwekerij het drukker dan ooit is geweest. LOVEDAY Seed Starter Tray Plant Kit 2-Pack Elke container met drainagegaten kan worden gebruikt om zaden te starten, maar speciaal ontworpen zaadstartpotten en trays bieden optimale omstandigheden en stellen je in staat om veel zaden in een kleine ruimte te starten.

De Loveday Seed Starter Tray Plant Kit wordt geleverd met lekvrije trays, zodat je zonder rommel water kunt geven en een koepel vocht en vocht vasthoudt tijdens de kiemperiode. Murphy zegt dat een goede vuistregel is dat wanneer er twee echte bladeren zijn, je zaailingen klaar zijn om buiten naar het tuinbed te worden verplaatst. Een schop en schop zijn beide handige hulpmiddelen om te bezitten, maar als we tussen de twee moesten kiezen, zouden we met een schop gaan. Een schop geeft je mooie, rechte en strakke randen.

Het is ook geweldig voor planten, verplanten en snijden door taaie wortels. Sommige tuinders geven de voorkeur aan een schop voor het graven van gaten en het scheppen van grond. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het een comfortabel, ergonomisch ontwerp heeft met een sterk handvat en een scherpe snijkant. Gereedschappen met een volledige tangconstructie zullen minder snel buigen en breken.

Degenen met meetmarkeringen zijn perfect voor het meten van de bodemdiepte bij het planten van bollen en zaden. Een scherpe troffel is een hulpmiddel waar je niet zonder wilt. De meeste tuinders beginnen met een paar eenvoudige handgereedschappen en voegen toe aan hun collectie als dat nodig is. Om het leven in de tuin gemakkelijker te maken, is het essentieel om wat basisgereedschap tot je beschikking te hebben.

Een schop van goede kwaliteit, hand- en tuinschoppen, een tuinvork, een tuinhark, een gazon- en bladhark, tuinschaar, een tuinmes en snoeischaar maken groentetuinieren allemaal gemakkelijker. Handige gereedschappen, maar niet per se musthaves, hangen tot op zekere hoogte af van de grootte, het type en de locatie van uw moestuin. Dit tuingereedschap is niet voor elke situatie nodig, maar als je een schoffel nodig hebt, heb je het echt nodig. Truini heeft tientallen tools gekocht en erop vertrouwd en waarschijnlijk nog honderd getest als bijdragende redacteur voor Popular Mechanics en andere tijdschriften.

Het kweken van een succesvolle moestuin zonder enorm veel tijd, geld en moeite in het proces te laten zinken, is gedeeltelijk afhankelijk van het gereedschap dat je hebt. Damrosch stelt voor om rijmarkeringen te kopen, harde plastic buizen die op geselecteerde tanden van de hark glijden om rijen te markeren of om een rasterpatroon te maken voor verplanten. Deze schaar is geweldig voor het snoeien van zuignappen van tomatenplanten en het snijden van dode bladeren en gebroken stengels. Ze hebben messen die kriskras kruisen tijdens het snijproces, wat resulteert in een schone, gladde plak die de genezing van de „wond” en daarmee de gezondheid van de plant bevordert.

Scherpe tuinscharen zijn ideaal voor het snoeien, uitdunnen en oogsten van groenten en groenteplanten, omdat de scherpe punten ervoor zorgen dat u in krappe ruimtes kunt reiken. Als beide posities te pijnlijk zijn, breng dan een kruk naar de tuin om op te zitten of ga gewoon op de grond zitten. De meeste tuincatalogi voor postorderbedrijven beschrijven honderden gereedschappen in detail, inclusief waarvoor ze worden gebruikt en waarom u ze nodig hebt. En om de beste waar voor je geld te krijgen, investeer je in planten die in de loop van de tijd dragen, zoals poolbonen in plaats van struikbonen, die eenmalig zijn, en cut-and-come-again salades in tegenstelling tot kropsla.

.

Leave Message

Required fields are marked *