Welke apparatuur heb ik nodig om een moestuin te starten?

Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken.

Welke apparatuur heb ik nodig om een moestuin te starten?

Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken. Als je uitgeeft aan één stuk tuingereedschap op instapniveau, maak er dan dit voor - kies er een met een massief metalen mes en een stevig houten handvat. Of u nu verse producten oogst of bessenstruiken snijdt, u wilt uzelf uitrusten met een set stevige snoeischaren.

Tuinharken hebben meestal een lange steel van hout met uniforme metalen tanden die steviger zijn dan bladharken die je zou gebruiken om maaisel en ander los materiaal op te ruimen. Hiermee kunt u eenvoudig gladde, vlakke grond creëren terwijl u ongewenst onkruid verwijdert. Als je taai, overwoekerd land cultiveert, overweeg dan om de hark te ruilen voor een tuinschoffel, een landschapsgereedschap met meer heft om je te helpen weerbarstige ruimtes te hakken en te verwijderen en onkruid te verwijderen. Een schop lijkt eenvoudig genoeg, maar je zult verrast zijn door hoeveel opties er in de winkel zijn.

Selecteer een schuine schop (met een driehoekige kop), waarmee u gaten kunt graven, grond kunt verplaatsen en planten kunt verplaatsen. Als je een groot landschapsbed begint, zou een vierkante tuinschop je helpen schonere sneden te maken, maar voor de meeste nieuwkomers is een schuine schop het hulpmiddel voor de klus. Als uw tuin overspoeld raakt met onkruid, overweeg dan handwieder om het verwijderen van onkruid te vergemakkelijken zonder te sproeien. Deze handgereedschappen maken het gemakkelijker om de hele plant bij de wortel eruit te trekken, wat de sleutel is om te voorkomen dat ze terugkomen.

U kunt ook een laag mulch rond uw planten plaatsen om opkomend onkruid te verstikken, of gooi ze er gewoon uit met uw vertrouwde troffel. Het is gemakkelijk om te leren hoe je een moestuin start. Je hebt een zonnige tuinplek nodig, wat planten en een paar eenvoudige gereedschappen en materialen. Inventarisatie vroeg van uw behoeften aan plantmaterialen, benodigdheden en apparatuur en bestel de artikelen die u nodig hebt of koop ze lokaal.

Houd al uw apparatuur en gereedschappen klaar voordat u begint met het bewerken van de grond. Een schoffel, schop, tuinhark, troffel, meetstok en plantlijn zijn essentieel voor alle tuinen. Een wielschoffel of handcultivator is praktisch een noodzaak voor grotere tuinen die intensief worden bebouwd. Een zaaimachine is ook wenselijk voor grotere tuinen.

Gebruik de helmstok op moeilijk bereikbare plaatsen en voor het mengen van kunstmest of andere aanpassingen wanneer u uw moestuin voorbereidt op voorjaarsbeplanting. Bij het starten van een nieuwe tuin of het werken met een grote ruimte, is het huren van een elektrische tuinfrees een andere optie. Wanneer je voor de eerste keer (of de tweede of derde keer) een tuin start, zullen de juiste gereedschappen een groot verschil maken. Scherpe gereedschappen maken elk project zoveel gemakkelijker, dus zorg ervoor dat uw groentetuingereedschap klaar is voor de klus met deze tuingereedschapenslijper.

Perfect voor mensen met een moestuin in de achtertuin, deze compostbeker van 37 gallon heeft twee kamers en helpt je in slechts twee weken compost uit je keukenresten te halen. Het doet ook dienst als stoel met een snelle aanpassing, en de gereedschapstassen aan de zijkant houden uw apparatuur bij de hand. Bespaar jezelf (en je portemonnee) een overweldigende reis naar het tuincentrum door vast te houden aan dit onmisbare tuingereedschap waarmee je een sterke start kunt maken. Als je van plan bent om een tuin te beginnen, weet je waarschijnlijk dat er meer zijn dan alleen een paar gadgets die je nodig hebt om de klus te klaren.

Een geweldige gereedschapsset voor elke moestuinier, deze zesdelige gereedschapsset bevat een troffel, vijftands- en negentandhark, dubbele schoffel, cultivator en onkruidverdelger. De mand kan ook dienst doen als picknickmand, extra keukenopslag of om groenten in een wortelkelder te bewaren. Voor planten zoals tomaten en paprika's begin je ze dus binnenshuis uit zaad te laten groeien, of koop je de zaailingen vlak voor het planten van half mei tot begin juni. Als je kinderen hebt, is groentetuinieren een leuke manier om het hele gezin in de frisse lucht en zonneschijn te krijgen.

.

Leave Message

Required fields are marked *