Welke apparatuur heb je nodig om groenten te verbouwen?

Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken.

Welke apparatuur heb je nodig om groenten te verbouwen?

Een handtroffel is een must-have voor een veelvoud aan dagelijkse tuiniertaken, waaronder het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaatjes, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel hoveniers voor containers als op grote schaal zullen regelmatig een troffel gebruiken. Als je uitgeeft aan één stuk tuingereedschap op instapniveau, maak er dan dit voor - kies er een met een massief metalen mes en een stevig houten handvat. Of u nu verse producten oogst of bessenstruiken snijdt, u wilt uzelf uitrusten met een set stevige snoeischaren.

Knip voor een schone snede op het knooppunt van de plant (waar de tak de stengel ontmoet in een Y-vorm). Zodra uw tuin volwassen is, kunt u investeren in een set takkenschaar die is ontworpen voor takken van 2 inch of breder. Tuinharken hebben meestal een lange steel van hout met uniforme metalen tanden die steviger zijn dan bladharken die je zou gebruiken om maaisel en ander los materiaal op te ruimen. Hiermee kunt u eenvoudig gladde, vlakke grond creëren terwijl u ongewenst onkruid verwijdert.

Als je taai, overwoekerd land cultiveert, overweeg dan om de hark te ruilen voor een tuinschoffel, een landschapsgereedschap met meer heft om je te helpen weerbarstige ruimtes te hakken en te verwijderen en onkruid te verwijderen. Een schop lijkt eenvoudig genoeg, maar je zult verrast zijn door hoeveel opties er in de winkel zijn. Selecteer een schuine schop (met een driehoekige kop), waarmee u gaten kunt graven, grond kunt verplaatsen en planten kunt verplaatsen. Als je een groot landschapsbed begint, zou een vierkante tuinschop je helpen schonere sneden te maken, maar voor de meeste nieuwkomers is een schuine schop het hulpmiddel voor de klus.

Als uw tuin overspoeld raakt met onkruid, overweeg dan handwieder om het verwijderen van onkruid te vergemakkelijken zonder te sproeien. Deze handgereedschappen maken het gemakkelijker om de hele plant bij de wortel eruit te trekken, wat de sleutel is om te voorkomen dat ze terugkomen. U kunt ook een laag mulch rond uw planten plaatsen om opkomend onkruid te verstikken, of gooi ze er gewoon uit met uw vertrouwde troffel. Bodem is niet alleen vuil, het is een actief ecosysteem dat je planten van voedingsstoffen voorziet.

Je moestuin heeft goede grond nodig om te gedijen, dus test je bodemkwaliteit voordat je gaat planten. Als er wijzigingen nodig zijn, beschikt uw plaatselijke tuincentrum over de nodige tuinbenodigdheden. De meeste tuinders beginnen met een paar eenvoudige handgereedschappen en voegen toe aan hun collectie als dat nodig is. Om het leven in de tuin gemakkelijker te maken, is het essentieel om wat basisgereedschap tot je beschikking te hebben.

Een schop van goede kwaliteit, hand- en tuinschoppen, een tuinvork, een tuinhark, een gazon- en bladhark, tuinschaar, een tuinmes en snoeischaar maken groentetuinieren allemaal gemakkelijker. Inventarisatie vroeg van uw behoeften aan plantmaterialen, benodigdheden en apparatuur en bestel de artikelen die u nodig hebt of koop ze lokaal. Houd al uw apparatuur en gereedschappen klaar voordat u begint met het bewerken van de grond. Een schoffel, schop, tuinhark, troffel, meetstok en plantlijn zijn essentieel voor alle tuinen.

Een wielschoffel of handcultivator is praktisch een noodzaak voor grotere tuinen die intensief worden bebouwd. Een zaaimachine is ook wenselijk voor grotere tuinen. Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan. Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt.

Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt. Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon. Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier. Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon.

Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon. Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan. Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen. Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon.

En verhoogde bedden of containers kunnen u helpen ideale groeiomstandigheden te creëren, rugbelasting te verminderen en u te helpen een sprong te maken in het lenteseizoen. Dit is een gewoonte die ik heb opgepikt door een paar jaar op een biologische boerderij te werken en ik raad het ten zeerste aan als je zoveel mogelijk voedsel in je tuin wilt verbouwen. Tijdens het groeiseizoen ren ik vaak door mijn keukendeur naar buiten naar de tuin om een paar dingen te oogsten voor welk recept dan ook op het menu van die avond. Om u op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de tuinbenodigdheden die u nodig hebt om een overvloed aan verse, gezonde groenten voor uw gezin te kweken.

Het grootste nadeel is dat de planten moeten worden gekweekt onder zorgvuldig gecontroleerde licht- en temperatuuromstandigheden. Bovendien zorgt het voor geweldige foto's die je later kunt delen op sociale media of gewoon voor jezelf kunt houden om het geweldige eten te onthouden dat je hebt verbouwd. Ik stel voor om meer te betalen voor een rubberen slang die ofwel van aannemerskwaliteit is of gemaakt is voor professionele telers. Het doet ook dienst als stoel met een snelle aanpassing, en de gereedschapstassen aan de zijkant houden uw apparatuur bij de hand.

Een goede gereedschapsselectie betekent niet noodzakelijk dat je een betere tuin zult kweken, het betekent alleen dat het waarschijnlijk minder tijd kost om de grond voor te bereiden en de zaden te planten. Door te investeren in dit essentiële tuingereedschap, zal uw schuur alles bevatten wat nodig is om uw tuin mooi en groeiend te houden. .

Leave Message

Required fields are marked *