Hoe start je een moestuin voor beginners?

Zoals alle planten hebben groenten de zon nodig om de fotosynthese op gang te brengen. De snelst groeiende groenten hebben volle zon nodig De snelst groeiende groenten hebben de volle zon nodig, minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag zonder verstopping van bomen, struiken of hekken.

Hoe start je een moestuin voor beginners?

Zoals alle planten hebben groenten de zon nodig om de fotosynthese op gang te brengen. De snelst groeiende groenten hebben volle zon nodig De snelst groeiende groenten hebben de volle zon nodig, minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag zonder verstopping van bomen, struiken of hekken. Daarom heb je niet veel succes als je zonminnende groenten plant in schaduwrijke ruimtes. Als uw tuin halfschaduw biedt, plant dan groenten en kruiden die die omstandigheden verdragen, zoals sla, boerenkool, snijbiet, spinazie, bieslook, koriander, peterselie en tijm.

Wortelgroenten zoals wortelen, radijs en bieten kunnen ook werken als uw site minstens 4 uur direct zonlicht per dag krijgt. Of als je een zonnig terras hebt, schakel dan over op containertuinieren. Op die manier kun je zonminnende groenten en kruiden zoals tomaten, komkommers, bonen, basilicum, dille en rozemarijn plaatsen, waar ze het goed doen. Plaats planten enkele vijl in rijen van minstens 18 inch uit elkaar, zodat je er gemakkelijk tussen kunt lopen.

Deze aanpak is het meest logisch voor grote moestuinen, omdat rijen het gemakkelijker maken om mechanische apparatuur, zoals frezen, te gebruiken om onkruid te bestrijden. Het nadeel is dat ruimte die is gereserveerd voor wandelpaden het aantal groenten dat je kunt planten vermindert. Verhoog de productiviteit van uw tuin met intensief bijsnijden, wat betekent dat u twee of drie planten dicht bij elkaar plaatst in een bed van ongeveer 4 voet breed (ook bekend als een brede rij). Zaden worden gezaaid of transplantaties worden zo geplaatst dat hun bladeren nauwelijks raken als ze volwassen zijn.

Deze aanpak, die bijna elke vierkante centimeter van de voorbereide grond gebruikt, werkt goed voor de meeste soorten groenten, met uitzondering van groenten die wijnstokken zoals komkommers. Het nadeel van deze methode is dat je met de hand moet wieden omdat de planten zo dicht bij elkaar groeien. Ik raad aan om een platte schop te gebruiken (de mijne heeft een korte, D-vormige handgreep die het werk gemakkelijker maakt) om de zode in stroken te snijden die slechts iets breder zijn dan het mes van de schop. Begin rond de buitenkant van de tuin en werk je een weg naar het midden en snijd het in reepjes.

Je hoeft niet diep te kappen; misschien ongeveer 3 inch. Verdeel een centimeter compost over de grond nadat je de graszoden hebt verwijderd. Het kan compost zijn die je zelf hebt gemaakt, als je al een bak hebt. Het kan bladcompost zijn gemaakt van verzamelde bladeren die veel gemeenten in de VS, S.

Geef gratis weg (bel je lokale gemeente en vraag of ze dit doen - je zult misschien verrast zijn). Of het kan compost zijn die u per zak of met de vrachtwagenlading koopt bij uw plaatselijke kwekerij of landschapsbedrijf. Heck, je kunt zelfs compost in zakken online kopen. Ik hou van Wholly Cow, Coast of Maine Bumper Crop, Blue Ribbon of Wiggle Worm wormgietstukken.

Ja, ik weet dat dit een controversiële stap is, vooral voor ervaren tuinders die hebben besloten de grond niet langer te draaien om de vernietiging van bodemmicroben en ander bodemleven te voorkomen. Wanneer je echter een nieuwe moestuin begint op een eerder doorweekt gebied en je snel moet groeien, is dit een stap die je wilt nemen. Zodengebieden worden verdicht en het draaien van de grond bij het installeren van een nieuwe moestuin maakt deze snel los en werkt de compost dichter bij de wortelzone van uw toekomstige planten. Een moestuin starten? Droom groot, maar begin klein en breid uit naarmate je ervaring opdoet.

Verhoogde bedden maken efficiënt gebruik van de ruimte en houden het onderhoud tot een minimum beperkt. Om te beginnen zijn hier 10 stappen aanbevolen door de National Gardening Association. Mulchen is de meest effectieve manier om onkruid te voorkomen. Voeg een 2- tot 4 inch dikke laag biologische mulch toe aan uw tuin om te voorkomen dat het onkruid uw gewassen inhaalt.

Als er onkruid in de tuin verschijnt, pak ze dan laag op hun stengels en trek scherp, en zorg ervoor dat je de hele wortel eruit haalt. Je kunt ook overtollige hoeveelheden planten om te blik en invriezen, en je eigen jam, gelei, augurken en conserven maken - een geweldige manier om de goedheid (en het voedselbudget) van je tuin uit te breiden tot in de wintermaanden. Containertuinen zijn perfect voor stedelijke omgevingen, gemengd met andere tuinpercelen, of zelfs gewoon omdat je niet de tijd en moeite wilt steken in een tuinperceel in een huis waar je lange tijd niet zult verblijven. Maak je geen zorgen om dit te doen voordat je je tuin plant of gebruikt als een doorslaggevende factor bij het plaatsen van de tuin, maar gebruik het eerder om beter te weten hoe temperaturen worden beïnvloed door wind en obstakels, zoals het bouwen van muren, in je tuin, zodat je weet hoe je het beste voor je tuin kunt zorgen.

Dit is dezelfde techniek die je zult gebruiken voor je eigen gestarte zaden zodra ze hun zaailingen, startpotten beginnen te ontgroeien en echte secundaire bladeren hebben. Het is een goed idee om hoge planten en planten die ondersteuning nodig hebben - zoals bonen, maïs, erwten en tomaten - aan de noordkant van uw tuinbed te plaatsen, zodat ze geen schaduw geven aan kortere planten. Gekochte zaailingen hebben dit proces mogelijk al doorlopen als ze buiten in het tuincentrum zijn opgeslagen. Nabijgelegen buitenmuren of andere structuren kunnen ook de warmte van de zon reflecteren en intensiveren, en u zult willen overwegen om een barrière aan te bieden of geen tuin in de buurt van deze gebieden te plaatsen.

Neem gewoon een glazen pot (of een andere afsluitbare doorzichtige pot) en vul deze halverwege met de grond die in uw tuin zal worden gebruikt. Soms is het leuk om van tevoren tuinontwerpen te bekijken om u een idee te geven van hoe uw tuin er op volwassen leeftijd uit kan zien. Er zijn een paar planten die ook beter zijn dan andere vanwege hun gemak om aan de slag te gaan, evenals winterhardheid en goede oogstopbrengst, evenals andere die ook voordelen bieden voor uw tuin. Je zult waarschijnlijk veel verdringing zien als de primaire (of eerste bladsets) worden ingehaald door secundaire bladeren.

Als je, zoals de meeste mensen, veel verschillende groenten verbouwt, zijn deze tuinplannen van onschatbare waarde, omdat het moeilijk kan zijn om precies te onthouden wat je hebt gekweekt, zelfs vorig seizoen, laat staan twee jaar geleden. Het gebruik van een tuinplanner is nooit een slecht idee bij het starten van een moestuin voor beginners om een idee te krijgen van hoeveel ruimte elke plantenkeuze nodig heeft. .

Leave Message

Required fields are marked *