Wat is het belangrijkste hulpmiddel dat elke tuinman zou moeten hebben?

Top 10 must-have tuingereedschap Handtroffel. Een handtroffel is een klein hulpmiddel dat essentieel is voor planten, verplanten en oppotten.

Wat is het belangrijkste hulpmiddel dat elke tuinman zou moeten hebben?

Top 10 must-have tuingereedschap Handtroffel. Een handtroffel is een klein hulpmiddel dat essentieel is voor planten, verplanten en oppotten. Ook bekend als snoeischaar, snoeischaar of tondeuse, is een tuinsnoeischaar een zeer handig handgereedschap in de tuin. Je hoeft geen enorme collectie te hebben, maar het hebben van het juiste tuingereedschap kan het verzorgen van je buitenruimte zoveel gemakkelijker maken.

Hier zijn 10 tools waar je moeilijk zonder kunt. Als het gaat om planten, is een handtroffel onmisbaar. Als je er een kiest, stel je dan voor dat je er hard onkruid mee opgraaft en vraag jezelf af of het aan de klus zou zijn. Zoals bij alle tuingereedschap, houd het schoon en bewaar het op een droge plaats om roesten te voorkomen.

Nog een klein maar essentieel tuingereedschap, een handvork, stelt u in staat om harde, klonterige grond te breken en kruimelige compost in te mengen om een consistentie te bereiken waarin uw planten wortels kunnen laten groeien. Als je serieus moet graven, duurt het de hele dag om een handtroffel te gebruiken. Pak een puntige graafschop met lange steel om het werk in een fractie van de tijd te doen. Dit is een tuingereedschap dat echt goed gemaakt en stoer moet zijn, omdat het handvat onder veel druk staat.

. Gebruik het voor het losmaken van grond over grotere oppervlakken of om harde grond af te breken voordat u gaat graven. Harken hebben meer toepassingen dan je misschien denkt. Ze zijn niet alleen de beste manier om bladeren of twijgen van uw gazon te verwijderen, maar kunnen ook worden gebruikt voor het afbreken van grond en het egaliseren van bedden.

U kunt kiezen uit rechte harken of bladharken met langere, lichtere tanden. Snoeischaar is een van de tuingereedschappen die u het meest gebruikt. Wat je ook in de tuin doet, je zult waarschijnlijk planten tegenkomen die moeten worden bezuinigd. Een scherp paar van goede kwaliteit heeft een verbazingwekkende snijkracht en kan door stengels of takken tot ¾ inch hakken.

Probeer ze echter niet te dwingen iets dikker te snijden, anders kun je ze stomp maken of breken. Als je rozen hebt, gebruik dan een snoeischaar om dode bloemen af te snijden zodra de bloemen zijn uitgegeven. Dit staat bekend als 'deadheading' en stimuleert de hergroei van gezonde bloemen. Dit is een snoeischaar met lange steel die erg handig is om in bomen of heggen te reiken.

De messen zijn ook groter en sterker en kunnen dus dikkere takken tot 2 inch in diameter aan, afhankelijk van het model. Een kruiwagen is een van de handigste tuingereedschap voor het verplaatsen van materialen zoals grond, mest, compost en zelfs zaailingen om van de ene plek naar de andere te planten. Je kunt het zelfs gebruiken om kleinere gereedschappen zoals je troffel, schaar, schoffel, schop en schop mee te nemen tijdens het uitvoeren van je werk. Probeer een kruiwagen te kiezen met knobbelige luchtbanden in plaats van een niet-lekke band, omdat de knobbelige luchtbanden meer grip hebben op losse grond en beter zijn voor het navigeren op ruw terrein.

Een langere handgreep zorgt ook voor een goede hefboomwerking, waardoor het gemakkelijker wordt om zwaardere materialen met de kruiwagen te verplaatsen. Een schop wordt voornamelijk gebruikt voor het graven en afbreken van grond. Het bestaat meestal uit een rechthoekig lemmet met een scherpe rand en een lange steel. Het lemmet heeft meestal rust voor de voeten waar je op kunt stappen om de schop de grond in te drijven.

Vaak verwarren mensen een schop met een schop. Hoewel ze er allebei hetzelfde uitzien, heeft een schop een breder gebogen mes voor het verplaatsen van losse materialen, terwijl een schop een geslepen, plattere rand heeft om door grond te graven. Beide kunnen echter door elkaar worden gebruikt voor het opgraven van kleine greppels, het graven van gaten en zelfs voor het ontwortelen en verplanten van kleine bomen. Een vorkschoffel heeft graafbladen in een rechte hoek ten opzichte van het handvat.

In de volksmond ook wel de rechtshoekige vork Azada genoemd, het heeft een drieledige vork. Zo geeft de vorkschoffel betere ondersteuning om harde grond sneller en met minder inspanning af te breken. Een tuinschoffel is het hulpmiddel om uw tuin af te snijden, uw grond te koesteren, te bewerken en zelfs klein onkruid uit de grond te verwijderen. Het is ook een erg handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken voor planten en wieden.

Dit is een ander type tuinschoffel met een lange steel. Het staat ook bekend als de looped schoffel, en het is erg handig voor het cultiveren van losse grond, het wieden en zelfs beluchten van de grond. Door de lange steel kun je vanuit dezelfde positie snel een heel verhoogd bed graven. Bovendien maakt de draaibare actiekop het mogelijk om op de duw- en trekslag te snijden terwijl hij zichzelf slijpt terwijl deze beweegt.

Dit wordt ook wel een gevleugeld bloemenhandgemeen genoemd. Het is een schoffel in klassieke stijl, zeer efficiënt voor het verwijderen van onkruid uit het grondbed. Net als elke andere schoffel werkt hij het beste wanneer beide gevleugelde randen scherp zijn en klaar voor gebruik. Hoewel het, eenmaal de eerste keer geslepen, zichzelf bij elk gebruik zal slijpen.

Wieden is een van de meest vervelende taken bij het onderhouden van een tuin, maar het gebruik van deze Japanse driehoeksschoffel voor tuinaanleg maakt het misschien veel gemakkelijker voor u. Dit tuingereedschap ziet eruit en werkt als een grote schaar om twijgen en dikke takken met een diameter van 2 inch of minder te snoeien. Het heeft een lange steel met een voorkant die eruitziet als een snavel die al het snijwerk doet. Schoppen doen het zware werk, maar handtroffels trekken ook hun gewicht.

Ze zijn ideaal als je kleinere eenjarigen plant of de grond rond de basis van bestaande planten losmaakt. Botanische fotograaf Ellen Hoverkamp beveelt Foxgloves aan. Ze zijn gemaakt van hightech sportstof dat waterbestendig, ademend is en een vormpasvorm biedt die is beschreven als een 'tweede huid'. Voor takkenscharen in aambeeldstijl bevelen onze redacteuren de Tabor Tools GG12 Anvil Lopper aan.

Het kan takken met een diameter tot 2 inch snijden en is perfect voor droge of houtachtige groei. Het lemmet van koolstofstaal blijft scherp, waardoor het snijden gemakkelijk is. Koop de Tabor GG12 Anvil Loppers op Amazon. Landschapsontwerper Genevieve Schmidt beveelt de Radius Garden 203 Pro ergonomische stalen graafvork aan.

De roestvrijstalen, vierkante tanden zijn bestand tegen roest en de ergonomische handgreep heeft een antisliphandgreep. Koop de Pro roestvrijstalen graafvork op Amazon. Uitvoerend directeur van de Coastal Maine Botanical Gardens William Cullina beveelt de King of Spades Model 38 Balling Spade aan. Het heeft een vrijwel onbreekbaar handvat gemaakt van legeringsbuizen en een warmtebehandeld mes met een scherpe rand.

Koop de King of Spades ballenschop op Amazon. Onze redactie beveelt de Gardenrite Adjustable Garden Leaf Rake aan. De harkkop zet uit van 7 tot 22 inch en wanneer deze in de ingeklapte positie wordt opgeslagen, neemt hij minder ruimte in beslag. Koop de Gardenrite Adjustable Rake op Amazon.

Onze redacteuren bevelen de Rogue Garden Hoe 575G aan. Het heeft een hoogwaardige kop van gehard staal die zijn scherpe rand goed vasthoudt. Hij is aan 3 zijden geslepen zodat hij onder alle hoeken kan worden gebruikt. Koop de Rogue Garden Hoe 575G op Amazon.

Voor gebruik buitenshuis bevelen onze redacteuren de Bloem Deluxe gieter aan met een ontwerp met dubbele handgreep en verwijderbare sproeier. Het is BPA-vrij en heeft een capaciteit van 2,5 gallon. Koop de Bloem Deluxe Gieter op Amazon. Onze redactie beveelt de Marathon Dual-Wheel Yard Rover aan.

Met slechts 29 pond in totaal weegt hij 25% minder dan een traditionele kruiwagen, en de enkele handgreep maakt het gemakkelijk om te duwen, te trekken en te dumpen. Koop de Marathon Dual-Wheel Yard Rover op Amazon. Een schop en schop zijn beide handige hulpmiddelen om te bezitten, maar als we tussen de twee moesten kiezen, zouden we met een schop gaan. Een schop geeft je mooie, rechte en strakke randen.

Het is ook geweldig voor planten, verplanten en snijden door taaie wortels. Sommige tuinders geven de voorkeur aan een schop voor het graven van gaten en het scheppen van grond. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het een comfortabel, ergonomisch ontwerp heeft met een sterk handvat en een scherpe snijkant. Soms is tuingereedschap als schoenen, ze kunnen een beetje een obsessie zijn.

Je komt een nieuwe gadget tegen en je denkt dat je hem gewoon moet hebben, anders valt je tuin in puin. Maar de waarheid is dat er slechts een handvol tools zijn die je echt nodig hebt, zeven, om precies te zijn. Hier zijn onze top 7 tuingereedschap die elke tuinman zou moeten hebben. Schaar? Geen snoeischaar of tondeuse of iets professioneler voor iemand die zichzelf een tuinman noemt? Ze zijn gemakkelijk genoeg te vervangen dat ik me geen zorgen maak dat ik mijn schaar's nachts buiten laat staan, zoals ik doe met mijn duurdere snoeischaar.

Ze zijn ook goedkoop genoeg om te kopen dat ik een paar paar rond de tuin kan stoppen, speciaal voor tuintaken. Op een gegeven moment wordt het met de hand trekken van onkruid oud. Daarom is een stevige wieder een tuingereedschap waar je niet op moet beknibbelen, en degene die ik leuk vind heeft een V-vormige inkeping aan het uiteinde om echt een goede grip te krijgen op ongewenste planten. Dit type wieder wordt soms een „paardenbloemgraver” of „paardenbloemwieder” genoemd, maar voordat je ze allemaal uit de tuin verbannen, zijn hier een paar redenen waarom je wat paardebloemen in de buurt moet houden (vooral in het vroege voorjaar).

Net als het hierboven genoemde tuintouw, zijn klittenband-tuinbanden handig om planten gestapeld, ondersteund en gebundeld te houden. In tegenstelling tot traditionele plastic emmers of gegalvaniseerde metalen emmers, zijn flexibele emmers licht van gewicht, gemakkelijk te manoeuvreren en gemakkelijk op te bergen. Ze nestelen heel goed als de ruimte krap is. Ze zijn ook veel gemakkelijker schoon te maken, een spray met een tuinslang is alles wat nodig is.

Doe een paar druppels 3-IN-ONE multifunctionele olie in de draaivoegen van uw snoeischaar en kruidsnips om ze soepel te laten bewegen. Of veeg een beetje olie over de messen van je hori hori mes en heggenschaar met een doek om sap te verwijderen en roest op te lossen. Lees meer over het onderhoud van uw tuingereedschap met 3-IN-ÉÉN multifunctionele olie in mijn vorige post. Zonder het gras te bederven en in de grasmat te graven, stelt het ontwerp van dit gereedschap u in staat soepel over de grond te scheren.

Bovendien is deze tool zo ontworpen dat je hem in een staande positie kunt gebruiken terwijl je minimale druk uitoefent op de onderrug en knieën. Ja, die heb je nodig, maar de tools die ik hier deel, zijn degene die ik aanbeveel uit jarenlange ervaring, de dingen die dubbele (of drievoudige of viervoudige) dienst doen in de tuin, de essentiële dingen die het eerste seizoen niet vaak in de toolkit van een beginnende tuinman terechtkomen, maar dat zouden ze moeten. Het zijn het tuingereedschap dat aan de voorkant van de schuur leeft, waar ze een bijna dagelijkse training zien. Veel hori hori messen van goede kwaliteit worden geleverd met omhulsels om de messen te beschermen (evenals je achterzak, waar ik de mijne vaak bewaar als ik naar de tuin ga).

Truini raadt de Tracey Garden Smart Shovel aan als een veel verbeterde update van uw standaard tuinschop. Je kunt niet altijd op de regen rekenen, en afhankelijk van de grootte van je tuin of het aantal planten dat je nodig hebt om water te geven, is een gieter misschien niet praktisch. We hebben ook tips voor het maken van de juiste selecties voor elk van deze tuingereedschap en ze jaar na jaar in goede conditie te houden. Zorg er dus voor dat je een goed paar handhandschoenen draagt om te voorkomen dat je letsel oploopt tijdens het verzorgen van je prachtige tuin.

Afgezien van het voor de hand liggende reinigingsvermogen, heeft Lava Soap andere geweldige (en onverwachte) toepassingen in de tuin, waaronder voorkomen dat vuil onder je nagels blijft plakken (wrijf gewoon het stuk zeep over je vingertoppen). Veel mensen zeggen dat een tuintroffel een essentieel tuingereedschap is, maar mijn persoonlijke go-to is een grondschep. Garden Betty is waar ik schrijf over moderne homesteading, koken van boer tot tafel, en avonturen in de buitenlucht, alles wat een goed geleefd leven in de buitenlucht omvat. Het meeste tuintouw is gemaakt van jutevezel en is geschikt voor lichte taken, maar ik vind dit hennepkoord leuk voor een betere duurzaamheid.

Als het tillen van zwaar materiaal in een kruiwagen niet jouw kopje thee is, ben je misschien meer geïnteresseerd in de GardenGlide. .

Leave Message

Required fields are marked *