Tuinkunst

Kunst in uw tuin

Op zoek naar iets extra’s in uw tuin? Kunst kan een mooie aanvulling zijn op uw bestaande tuin of in een nieuw tuinontwerp. Ivy tuinontwerp en -advies werkt daarom samen met een beeldend kunstenares die middels haar werk uw tuin tot een echt kunstwerk kan maken. In haar werk maakt zij gebruik van steen.

Erica van Seeters

In februari 2003 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, met als specialisatie; ruimtelijke vormgeving. Naast mijn kunstenaarschap ben ik werkzaam als gastdocente en geef ik beeldhouw-lessen in mijn atelier.

Beelden van steen

Mijn beelden zijn van steen. Ze zijn monumentaal en hebben een architectonisch karakter. Ik maak vaak gebruik van contrastrijke elementen, die het gesloten karakter van de steen openen en voeg daar soms glas en metaal aan toe. Deze accenten geven de beelden ondanks de robuustheid van de steen juist hun kwetsbaarheid

Essentie van het beeld

Om uitdrukking te geven aan mijn gevoelservaring, gebruik ik elementen uit de architectuur als metafoor. Zo staat de vorm “huis” symbool voor onthulling/lichaam. Vensters, poorten, bruggen en andersoortige omsloten ruimtes verwijzen naar een willen verbinden van de omhulling met de essentie. De essentie noem ik het Wezenlijke of Oorspronkelijke van de mens. In het uiteindelijke beeld vindt dit willen-doordringen tot de kern van zijn “onthulling”.