Tips voor het onderhouden van een gezonde tuin

gazononderhoudHet onderhouden van uw tuin, zelfs een kleine, groen en gezond, kan het hele jaar door een zware klus zijn. Daarom hebben we een aantal tips om u te helpen uw tuin groen te houden terwijl uzelf het ook gemakkelijker en aangenamer maakt.

 

Aarde: planten hebben een gezonde bodem op de juiste plaats nodig. Gebruik een schop om je grond minstens één keer per maand te draaien, zo niet meer, om het los te maken en te verlichten. Hardere bodems, zoals klei, zullen na verloop van tijd hard en kruimelig worden, dus het is belangrijk om ze wat meer TLC te geven. Voor kleigronden, overweeg dan om organisch compost te gebruiken om de grond gedurende een langere periode op zijn hoogtepunt te houden. Gebruik kwaliteit of lokaal aangeschafte compost om uw grond ongeveer 15 centimeter hoger te maken, eventueel de ene helft hoger dan de andere. Zoals een chef-kok een grote messencollectie op prijs stelt, voor tuinders, is er geen alternatief voor de beste tuingereedschap. Kwaliteitsharken, kruiwagens, schoppen en maaiers zijn de sleutel om elke tuin gezond te houden.

 

Meer over onderhoud van uw tuin kunt u vinden op Graszodenkopen.nl. Graszoden prijs weten?

 

Planten kunnen niet overleven zonder vocht. De meeste planten bestaan ​​voor meer dan 90% uit water, dus het is essentieel om ze gehydrateerd te houden. Geef planten vroeg in de ochtend water als het weer koeler is, zodat er minder water verloren gaat door verdamping.

Voor diegenen die minder tijd hebben om dagelijks water te geven, overweeg planten zoals Chrysanthemum, Gardenia of Jasmine die vocht langer kunnen vasthouden en minder water nodig hebben. Zorg bij het planten van struiken, vruchten, groenten of bollen er voor dat er voldoende ruimte is voor groei. Elke plant heeft vocht, zonlicht en voedingsstoffen uit de grond nodig, dus zorg voor minder concurrentie en zorg ervoor dat elke plant voldoende ruimte heeft voor vrij stromende luchtcirculatie en essentiële benodigdheden. Wilt u groenten in uw tuin laten groeien of wilt u er groenten verbouwen? Ook dan is de bodem en ruimte belangrijk, maar de meeste groenten moeten periode uit direct zonlicht komen. Het is ook belangrijk om ze geknipt en bewaterd te houden.

 

Onkruid kan een nachtmerrie zijn om er vanaf te komen en te voorkomen dat het terug komt. De uitroeiing van hardnekkig wild onkruid moet worden aangepakt door een professional, zowel chemisch als fysiek. Uiteindelijk kan onkruid niet volledig in de grond worden bestreden, dus u moet proberen te voorkomen dat het zich onbeheerst verspreidt.

 

Comments are closed.