Bemest uw gras

gazon-bemestenEnkele van onze mooiste herinneringen zijn verbonden met onze mooie grasmat. Het is een geweldige plek om te zijn met kinderen en honden, met gasten bbqen, gewoon te zitten en te genieten van het leven. Om een ​​mooi stuk gras te laten groeien waar je trots op bent, moet je een goed onderhoudsschema ontwikkelen dat mest bevat. Lees verder om te weten te komen over het aanleggen van gazons, zodat de jouwe altijd het beste er uit zal zien.

 

Wanneer mest voor het gazon gebruiken?

 

Alle gazons hebben in het vroege voorjaar kunstmest nodig als het gras groen wordt. Uw bevruchtingsschema voor de rest van het seizoen hangt af van het type gras in uw gazon, het soort mest dat u gebruikt en uw klimaat. Het meeste graszaad is een mix van verschillende soorten grassen, en zowel de lente- als de herfstmest zijn geschikt.

 

Meer informatie over bemesting op: Graszodengelegd.nl

 

Het etiket op een zak grasmest zal een schema aanbevelen op basis van het soort kunstmest dat het bevat. Het label is uw beste gids voor hoe vaak het product moet worden toegepast en hoeveel te gebruiken. Zolang je het niet overdrijft en vermijdt in het warmste deel van de zomer, moet je grasperk bloeien.

 

Hoe u mest toepast

 

Er zijn verschillende manieren om grasmest te toepassen. Het gebruik van een spreider zorgt voor een gelijkmatiger dekking dan dat je het met de hand doet. Handbevestiging resulteert vaak in brandwonden waar de meststof geconcentreerd is en bleke gebieden die niet zo veel kunstmest krijgen als ze zouden moeten.

 

Roterende verspreiders zijn makkelijk te gebruiken. Het voordeel om verspreiders te gebruiken is dat er geen kans bestaat om meststoffen op straten, trottoirs of opritjes te strooien. Na het aanbrengen van het meststof, geef het gras grondig water. Waterde mest uit de grasbladen af ​​zodat ze niet kunnen verbranden in de zon en het laat het mest in de grond zinken, zodat het kan werken. Houd kinderen en huisdieren buiten het gazon voor de hoeveelheid aanbevolen tijd op het etiket, dat meestal 24 tot 48 uur is.

Comments are closed.